בנקאות - שיקים שסוחרו לבנק וגרמו להגבלה חמורה

  • הגבלה חמורה - מה עושים?
    אני | 09/11/2009 08:39

    שלום לך,לפני כחמש שנים נתנו צ'קים לחברה תמורת שירות שהיה אמור להיות מסופק לנו, אך החברה פשטה את הרגל לפני כן ואנחנו ביטלנו את הציקים. מה שלא ידענו זה שהחברה השתמשה בצ'קים שלנו כעירבונות בבנקים להלוואות שלקחה לפני פשיטת הרגל. כבר כחמש שנים אנחנו בעלי חשבון מוגבל בהגבלה חמורה ומשלמים הוצאה לפועל מידי חודש.עכשיו לשאלות: 1. לפני כחצי שנה הגענו להסדר עם אחד הבנקים שבו היה מופקד הצ'ק היותר גדול מנסים לסגור את העניין גם עם הבנק השני, אך חווים עיכובים רבים מצד עורך הדין שלהם. כיצד ניתן לזרז הליך זה?2. האם באמת הפיתרון במצב כשלנו הוא רק לשלם את הכסף למרות שאיננו חייבים דבר לאיש - או שיש אפשרות לתבוע את הבעלים של החברה כאדם פרטי - בתואנה שהכרנו אותו כאדם פרטי ועל כן הבאנו לו את כל הכסף מראש? פשוט בכל מקום ששאלנו אמרו לנו שלהתמודד מול הבנק במשפט זה הפסד ידוע מראש...3. בקשר להגבלה החמורה - היא תפוג רק במידה ונסדיר את העניין עם הבנק האחרון? כמו כן הבנו שלא נוכל לקחת משכנתא גם במשך  חמשת השנים שלאחר מכן. האם זה נכון והאם יש מה לעשות?תודה מראש.

    • בנקאות - שיקים שסוחרו לבנק וגרמו להגבלה חמורה
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/11/2009 23:17

      שלום רב, אשיב לשאלותיך לפי הסדר:- 1. לא ניתן להשיב לשאלה מבלי לדעת מכלול העובדות, אך , כעיקרון, השיטה היא "לנדנד". 2. לתבוע את בעלי החברה באחריות אישית ("הרמת המסך") הינה פעולה קשה וחריגה מבחינה משפטית, ולא ניתן ליעץ רק על סמך מה שכתבתם. 3. ההגבלה החמורה תפוג לא עם ההסדר, אלא בתום שנת ההגבלה. לענין המשכנתא - הבנקים רושמים לפניהם "כתם" על מי שהיה בהגבלה חמורה, ונמנעים מלתת להם משכנתא. עם זאת, מדובר בענין מסחרי, ואם תשכנעו את הבנק למשכנתאות שיש לכם כסף להחזיר המשכנתא, יתכן שלא תתקלו בבעיה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מה זאת אומרת "ההגבלת תפוג בתום שנת ההגבלה"???
        אני | 10/11/2009 15:38

        הרי אנחנו כבר מעל 5 שנים מוגבלים בעקבות כך. על איזה שנת הגבלה מדובר? האם זה אומר שגם אם נגיע להסכם עם הבנק השני ונסגור את התיק בהוצאה לפועל ייתכן שההגבלה עדיין תשאר עד תום התקופה שהוחלטה (ושאין לי מושג מה היא)???תודה רבה.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 12/11/2009 22:58

          שלום רב, פנייתך הראשונית לא היתה ברורה. הנחתי שאתם מוגבלים מחמת חוק שיקים ללא כיסויץ לאו רפנייתך אני מבין שאתם מוגבלים מכח חוק ההוצל"פ, דבר שלא הבהרתם. מכל מקום, אכן, ההגבלות יוסרו רק שתסדירו חובכם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות