בנקאות - בקשה למחילת חובות

  • בקשה למחיקת ריביות/הנחה/מחילה
    אוסי | 06/11/2009 20:55

    שלום ! מצבי הכלכלי לא התאפשר לי לעמוד במסגרת האשראי שהעמיד הבנק עבורי. נשארתי חייבת, והגעתי להסדר תשלומים עם עו"ד חיצונית של הבנק. בנוסף לחוב זה, קיימים עוד חובות לגורמים בנקאיים שונים +תשלומי משכנתא. אני מתרסקת!! ברצוני להגיע להסדר מול הבנק בעניין אותו חוב שהוסדר מול העו"ד שצויין לעיל. שאלתי היא כזו: ברצוני לשלם בתשלום אחד את כל הקרן ואף קצת יותר. למי עלי לפנות על מנת לבקש כי החוב יעמוד על הקרן בלבד? ידוע לי שקיימת ועדה חוץ בנקאית כזו... למי עלי לפנות על מנת להורדי את הריביות?? אשמח לתשובה בהקדם....

    • בנקאות - בקשה למחילת חובות
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/11/2009 18:05

      שלום רב, הוועדה שציינת פועלת בענין חובות של משכנתאות. חוב "רגיל" לבנק - נידון בבנק, והוא הרשאי לקבוע האם למחול על חלק מהחוב או לא. ככל שיש לך קשרים טובים עם הסניף - נסי דרך הסניף. אם לא - פני לעוה"ד שעשית עימה את ההסדר. הבהירי מצבך הקשה, והציעי הצעתך. ב ה צ ל חה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה רבה לך, הביעה היא....
        אוסי | 08/11/2009 16:06

        שעו"ד המטפלת בעניין לא מוכנה בשום פנים ואופן להגיע להסכם חדש ולבל את הצעתינו. היא העדיפה לפרוס את החוב בתשלומים חודשיים על גבני שנים, כל שהחוב יצמחי ריביות וכך היא תקבל כנראה, שכ"ט גבוה.... האם אתה ממליץ לפנות לבנק? איזן מחלקה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 08/11/2009 22:51

          שלום רב, חוששתני כי אם עוה"ד מסרבת להגיע להסדר, פניה לבנק לא תסייע לך. מכל מקום, פני לסניף עצמו. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות