נ.ב. האם מדובר כאן בעבירה

  • שאלה
    חלי | 25/10/2009 17:07

    ברצוני לברר נושא משפטי בתחום הבנקאי. יש לי חשבונות משותפים עם בן זוגי . תקופה ארוכה , לא בדקתי מה מתרחש בחשבוני, כיוון שיש לי חשבון נוסף בנפרד. לאחרונה, נגשתי לסניף לבדוק מצב יתרות חיסכונות בח-ן. כאשר לפני כשנתיים היו חסכונות בכ 400000 ש"ח . כרגע לא נשאר בחשבון דבר, מלבד כמה אלפי ש"ח . אני מגלה , למעשה שאין לנו כסף. כלומר, הוא הפסיד את כל הכסף בהשקעות כושלות. נסיתי לבדוק עוד כיוונים, האם הוא משך את הכסף למקור אחר או משהו כזה, מתברר שלא. הוא הפסיד הכל. אציין, שחשבונות המשותפים נמצאים בהגדרה - חשבון יעוץ, כלומר לבנק ניתנה אופציה להעייץ בהשקעות לנ"ע. בכל שאלה שפניתי לבן זוגי, הוא נסגר ואינו מגיב , בבנק מפנים אותי רק אליו. נכון אני במצב לא הכי סימפטי והיתי צריכה לבדוק ..... האם יש באפשרותי להגיש תביעה משפטית נגדו ונגד הבנק. מה דינו ודינו של הבנק בנושא (אם בכלל?). אודה מראש לתשובתכם. (אם אפשר לצרף כתובות של משפטנים המטפלים בנשאים הללו. אודה לכם).

    • נ.ב. האם מדובר כאן בעבירה
      חלי | 25/10/2009 17:22

      פלילית או מנהלית בלבד? שוב תודה רבה

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 27/10/2009 18:33

        שלום רב, מצד הבנק - אינני סבור. מצד בעלך - ככל שזה נעשה בתום לב - גם כן לא. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - הפסד בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/10/2009 18:32

      שלום רב, יש צורך לבדוק היטב את מכלול העובדות, אך, על פניו, ככל שהזכות לחייב את החשבון ניתנה לכל אחד מכם בנפרד, ולא היה צורך בשתי חתימות, הרי שפעולות כ"א מכם מזכות ו/או מחייבות את החשבון, וממילא גם את שותפו לחשבון. באם לא נעשו פעולות חריגות, אזי אין לבנק סיבה לסרב לבצע פעולת השקעה לגיטימית, וככל שנגרם הפסד - הוא באחריות בעל החשבון. אם ההנחות שהנחתי אינן מדוייקות בנסיבות המקרה שלכם - רצוי שתפנו לבחינה והערכה ספציפית אצל עו"ד המתמחה בתחום. ליבי ליבי... בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות