בנקאות - מסגרת

  • תשלומים-מסגרת
    חן | 04/10/2009 22:32

    ערב טוב! אני עובד עוד מעט דירה והייתי רוצה לקנות רהיטים ומוצרי חשמל בשלומים עכשיו המשכורת שלי 5000 שח והמסגרת נראה לי גם 5000, וראיתי בחנויות שיש אפשרות לקחת המון תשלומים בקיצור חשבתי לקחת את כול הרהיטים ומוצרי שחמל בתשלומים אבל אני לא יודע עם המסגרת שלי היא 500 אז אני יכול לקנות עד 5000 שח או ההחזר החודשי הוא עד 5000 שח?? או לרשום שקים? אבל אני מפחש שבבנק לא יתנו אישור... מה אתם אומרים?

    • בנקאות - מסגרת
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/10/2009 16:41

      שלום רב, לצערי, לא כ"כ הבנתי את שאלתך. אם שאלתך הנה ביחס לגובה מסגרת האשראי - פנה לבנק לברר גובהה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המסגרת 5000
        חן | 05/10/2009 17:22

        אבל מה זה בדיוק המסגרת? על כמה שאני יכול לקנות בחודש? נגיד המסגרת 5000 אני קונה 5 שווי כולל של 30 אלך שח ומשלם 5000 בחודש ל30 תשלומים או כמה כסף אני יכול לחייב באשראי שלי?

        • בנקאות - מסגרת אשראי
          עו"ד אבי זילברפלד | 06/10/2009 18:42

          שלום רב, מסגרת אשראי פירושה גובה יתרת החובה שהבנק מאשר לך להיות בה. כלומר: מותר לך למשוך מעבר לסכום שקיים בחשבון, עוד סכום כסף (במקרה שלך - 5,000 ש"ח). מאחר ומדובר בכספו של הבנק, והוא מרשה לך להשתמש בו, אתה משלם על כך ריבית חובה, בהתאם לשיעורים שנקבעו בינך לבין הבנק. אם אינ יודע מה גובה הריבית - עיין בדפי הבנק שאתה מקבל, או שתפנה לבנק ותברר זאת. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • המשך
            חן | 06/10/2009 19:14

            ואם בחשבון בנק שלי יש עוד 10 אלף שח אז אני יכול לקחת כמה דברים להרבה תשלומים ואז למשוך את הכסף נכון??

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 06/10/2009 19:21

              שלום רב, אם אתה מתכוון שיש לך בחשבון עוד 10,000 ש"ח מכספך, בוודאי שאתה יכול למשוך זאת. זה כספך, להבדיל ממסגרת האשראי, שכאמור זה כסף של הבנק, שהוא מאפשר לך ללוות ממנו (תמורת ריבית). בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

              • כנראה לא הסברתי נכון...
                חן | 06/10/2009 19:42

                עם יהייה לי בחשבון 10 אלף שח יהייה אפשרי לקנות כמה דברים בתשלומים לתקופה ארוכה כי הרי יש לי 10 אלף אז חברת אשראי אמורה לאשר את זה ואז למשוך את הכסף ולקנות עוד דברים ובמקביל(במזומן) לשלם את התשלומים לאט לאט...

    • ***
      *** | 11/06/2010 09:23

      אוקיי אז לשאלתך , מסגרתך הינה 5,000 ש"ח , במידה ותרכוש רהיט מסוים בתשלומים צורת התשלום היא כזו , לדוגמא מוצר בשווי 2000 שקלים ב-2 תשלומים , ברגע שתבצע את העיסקה הזו , יתרת המסגרת תהיינה 3000 מכיון שביצעת עיסקה בשווי 2000 , חלוקת התשלומים תהיה שווה כפי שבחרת במידה והיא 2 , אז תחוויב במועד חיוב הנוכחי 1000 שקלים ובמועד החיוב הבא עוד 1000 שקלים , והתאם לשאלתך מסגרתך הינה 5000 אתה יכול לרכוש איזה רהיט שתחפוץ בו אבל אין לחשב את ניצול המסגרת על פי התשלומים שאתה עושה אלא על פי העיסקה כולה , לדוגמא אם המוצר עולה 2000 שקל והתשלום הראשון הינו 100 שקלים אז המסגרת לא תהיה 4900 תנוצל רק את התשלום אלא תתפוס את כל עלות העיסקה 2000 שקלים ולאחר מכן יתרת האשראיי שלך תהיינה 3000 , לקבלת הסבר מפורט , מומלץ לפנות לחברת האשראיי שלך.