בנקאות - הסדרים עם הבנקים

  • הלוואות בנקים
    שרון | 11/06/2009 21:23

    יש לי הלוואה בבנק אחד שאותו עזבתי לטובת בנק אחר ,החזרי הההלוואה גבוהים 1000 שח והבנק לא מוכן לפרוש לי את את ההלוואה הנוכחית {אנו בפיגורי תשלומים כבר מספר חודשים }להחזרים נמוכים יותר בעלי עובד ואני מובטלת כרגע ושאלתי איך אוכל להגיע להסדר עם הבנק בלי להגיע לתביעות והוצל"פ אם עדיין לא עשו זאת כי עדיין לא קיבלתי שום התראה?ואותה שאלה לגבי הבנק הנוכחי שהחזרי ההלוואות מגיעים ל2300 בנוסף למשכנתא?מה הדרך הנכונה והאפשרית להגיע להסדרים עם הבנקים?תודה לכם ושבת שלום

    • בנקאות - הסדרים עם הבנקים
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 23:36

      שלום רב, לצערי, אין נוסחת פלא כיצד להגיע להסדר עם בנק. מי שעיסוקו בכך, מנתח את מכלול האפשרויות, תוך בחינת מצבו באישי והכלכלי של של החייב, ובפרט מידת חשיפתו לסיכוני גביה למיניהם, ובוחר בהתאם בדרך הפעולה הנראית בעיניו כנכונה.לעיתים זו "הגרך הרכה, ולעיתים זה הצעה מחוצפת, ולעיתים זה "איומים" בפש"ר, ועוד כהנה וכהנה, כפי ניסיון אותו אדם. ללקוח עצמו אין, בד"כ, מיומנות זו. ע"מ לסייע לך בכל זאת, אנסה לחלוק עימך מניסיוני, "על קצה המזלג": נקודת המוצא הנה כי - עקב המצב הכלכלי - הבנקים יותר לחוצים, ובהתאם - יותר לוחצים. העקרון המנחה במו"מ מול הבנק הנו, להראות לבנק כי ההצעה שלך היא ההצעה הטובה ביותר - מבחינת הבנק, שכן באלטרנטיבה - תביעות והוצל"פ - הבנק לא ישיג את הכסף מהר יותר. צריכים להכין שיעורי בית היטב לפני כן, לנתח מידת חשיפתך לבנק, ולבוא עם הצעה טובה ורצינית. ככל שההצעה המירבית שלך אינה מתקרבת לרצון הבנק, לא יעזור לך כלום. הבנק יתבע, ויש לנסות ולסבך את גביית החוב ככל שניתן, וניתן. ככל שאינך חשוף - יתכן ולא צריכים להתאמץ כל כך, כי התביעה וההוצל"פ, בנסיבות אלו, יפגעו יותר בבנק מאשר בך, ויתכם כי כשנה-שנתיים לאחר מכן, כשהבק יאלץ למחוק את החוב (כולו או חלקו) מחמת חוב אבוד, ניתן יהא להגיע להסדר נוח יותר מאשר כיום. ב ה צ ל ח ה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות