ותוספת קטנה....

  • ביטול שקים
    דנה | 11/06/2009 16:48

    שלוםאני לא בטוחה שהשאלה מתאימה לפורום זה, כי היא יכולה להתאים גם לדיני חוזים... אנסה בכל זאת...אני שוכרת דירה, ונתתי מראש 12 שקים לשנה. יצאתי מהחוזה חודשיים לפני תומו והודעתי על כך למשכיר חודש מראש בכתב, לפי ההסכם. המשכיר מצא דייר שיכנס במקומי והם חתמו על חוזה. מגיע לי לקבל 2 שקים שמועד פרעונו של הראשון מבינהם הוא ה-1.7 (מועד עזיבתי וכניסת הדייר החדש). מזה שבועיים אני פונה למשכיר  ומבקשת את השקים שלי.. הנ"ל מעכב זאת בתירוצים שונים, כגון שצריך להזמין אותם מהבנק ושזה לוקח זמן, מבקש שאפקסס לו את מספרם, שאתקשר עוד מספר ימים, שהשוכר החדש טרם חתם (למרות שלפי ההסכם זוהי אחריותו להמציא לי מחליף) וכו וכו.. בנתיים, השקים מופיעים בתנועות העתידיות שלי, כלומר שהוא לא הזמין אותם בכלל. אינני סומכת עליו כי יחזיר לי אותם ואני רוצה לדעת האם ביכולתי לבטל אותם (יש לי כיסוי עליהם בבנק), מבלי להסתבך איתו משפטית. אין לי שום אישור ממנו כי אני מסיימת את החוזה, מלבד כאמור המכתב ששלחתי לו והשיחות שניהלנו בגין עזיבתי.תודה רבה ושיהיה סופ"ש רגוע

    • ותוספת קטנה....
      דנה | 11/06/2009 17:16

      על גבי השקים עשיתי קרוס, ובו כתבתי למוטב בלבד אולם לא מחקתי את המילה "לפקודת..." האם זה אומר שהוא יכול להעביר את השקים לצד ג', או שמשום הקרוס +למוטב בלבד, הוא לא יכול...?

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 20:54

        שלום רב, אם השישיקם ניתנו ללא שם מוטב, הוא יכול לסחרם בלי בעיה. אם רשמת את שם המשכיר, אזי - למרות הניגודיות שבין "לפקודת" לבין "למוטב בלבד" , אם הוא יסחר השיק, צד ג' לא יהא "אוחז כשורה", כלומר, הוא חשוף לטענות שיש לך כלפי המשכיר. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

        • אודה להבהרה נוספת
          דנה | 12/06/2009 09:32

          ראשית תודה על תשובותיך המהירות.אינני בטוחה שהבנתי את תשובתך לגבי העברה לצד ג', אודה לחידודה...אכן כתבתי את שם המשכיר בשק, הוא אינו פתוח, והוספתי קרוס ובו "למוטב בלבד", אולם לא מחקתי את המילה "לפקודת". למה כוונתך, אם יעביר לצד ג' יהיה חשוף לטענותיי כלפי המשכיר?תודה רבה!

          • המשך תשובה
            עו"ד אבי זילברפלד | 12/06/2009 13:27

            שלום רב, כוונתי הנה, כי טענותייך כי אינך חייבת לשלם השיקים למשכיר, יהיו טובות , במקרה זה, אף כלפי צד ג'. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - ביטול שיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/06/2009 20:52

      שלום רב, ככל שאין לך ראיה חותכת להסכמה שתיארת, והתחייבותו להחזיר לך השיקים, את חשופה לטענה שגרסתך שקרית, וכי הוא זכאי לפרוע השיקים. מציע שתנסי להוציא ממנו התחייבות בכתב שהוא יחזיר לך השיקים, וכשזו תהיה בידך - איני רואה מניעה לביטולם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות