טוב שהוצאת את הדיירת

  • לאחר פינוי דיירת סרבנית
    אבי | 13/02/2010 16:52

    שלום.מדובר בזקנה אמידה הלוקה בנפשה.בתום חוזה היא החליטה שזו דירה שלה.הנזק הישיר שנגרם לי(עו"ד,חברה מפנה,אי תשלום 3 חודשי שכירות ועוד)כ-25000 ש"ח הנזקים העקיפים אף יותר גדולים.ומזה חודשיים שלא הצלחתי להשכיר את הדירה העומדת ריקה בגין איבוד תקופת הביקוש(יוליאוגוסט) בעיר שאינה דומה כלל לת"א,בתה ערבה לחוזה אך שתיהן פועלות כצוות בנוכלות מתוך בחירה כדרך חיים. כשהבת מנצלת את מחלת האם להתנער מאחריותה.בידיי צ'קים בסך 10000ש"ח מחשבון שנסגר ועקב כך הם חזרו.שאלותיי:1.האם לתבוע את שתיהן?2 .האם ללכת ל"תביעות קטנות" (עד 30100 ש"ח)? 3.אם אבחר בתביעות קטנות,האם להזכיר בתביעה את הצ'קים (10000 ש"ח) שחזרו?או שלאחר שיסתיים המשפט ויפסק מה שיפסק,להגיש את הצ'קים להוצאה לפועל לכיסוי עוד חלק של מהנזקים(בעיקר העקיפים כולל כפיצוי על נזקים ממניעת תיקון דליפת מיי גשמים ממרפסתי לדירת שכנה נכה קטועת רגל וכאלה המתחייבים על פי החוזה מההפרות של סעיפי החוזה לאורך כל תקופת השכירות? ולבסוף:האם להעלות בכלל את נושא אי שפיותה במשפט ? מה שלדעתי יתברר לכל בר דעת מקריאת המיילים שלה הכוללים:"ארצח אותך ואת ילדיך,בית משפט הוא בשבילי 0 ולא יחליט עלי(לאחר שהשופט פסק לה חודש ארכה לפינוי הדירה).אני עושה תמיד מה שאני רוצה" ועוד ועוד.ממכתבים שתפסתי לאחר פינוי הדירה ע"י ההוצאה לפועל מסתבר שהנוכלות שלה מופעלת גם במישורים אחרים מלבד זו שכלפי בעלי הבית. לתשובתכם אודה

    • טוב שהוצאת את הדיירת
      משהו | 14/02/2010 16:13

      לאחר שיצאה מהדירה תבדוק בהוצאה לפועל אם אין לה חובות ואיחוד תיקים וכו' ,אם לא שווה להגיש תביעה, אם יש לה יהיו לך הוצאות נוספות ולאחר מכן תקבל 50 ש"ח בחודש לאחר שהיא בתבצע איחוד תיקים ( אתה יכול לבדוק באתר הזה http://eca.gov.il/index2.php?id=160&lang=HEB ) בהצלחה

      • לאחר פינוי דיירת סרבנית
        אבי | 14/02/2010 23:42

        שלום. 1.ציינתי שהיא אישה אמידה וגם מקבלת פנסיה של 3000 יורו בחודש מצרפת(לא רק דלי אמצעים הנם נוכלים),בדקתי,אין לה חובות.הכל נובע מהמחלה(סכיזופרניה פרנואידית). 2.בנוסף שאלתי:האם לתביעות קטנות?האם את שתיהן?האם לאזכר את הצ'ק מהחשבון שנסגר או שלהמתין עד לתוצאת המשפט ואחר כך להגישו להוצאה לפועל בנפרד?האם לאזכר בתביעה שהיא לא שפוייה? תודה

        • תביעה לאחר הוצאת דיירת
          עו"ד יקי רנד | 15/02/2010 12:25

          השיקול המרכזי אשר צריך להנחות אותך, באם להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, מהו סכום התביעה. האם תוכל להסתפק ב- 30,100 ש"ח המהווים פחות או יותר נזקיך הישירים, או שמא ברצונך לתבוע נזקים עקיפים נוספים. זה מאוד תלוי בך, כמו גם ביכולת שלך להוכיח נזקים אלו בבית המשפט. שיקולים נוספים אשר צריכים להנחות אותך, נושא ייצוג ע"י עו"ד, אשר כידוע בביה"מ לתביעות קטנות, אסור, ובמידת מורכבותה של התביעה. באשר לדרך ניהול התיק, הרי שאיני סבור כי יש מקום להעלות את נושא אי השפיות ביוזמתך, שכן זוהי טענת הגנה מובהקת. כמובן שתוכל להציג את התנהלותה הנכלולית, אך לא דרך הפריזמה המנטלית. לגבי הצ'קים, אני נוטה לחשוב כי יש מקום לציין זאת בתביעה, בין היתר כדי להוכיח את חוסר אמינותה של הנתבעת אשר מוסרת צ'קים ללא כיסוי.

          • לאחר פינוי דיירת סרבנית
            אבי | 15/02/2010 12:58

            אכן כפי שחשבתי.חסרה רק התשובה לשאלה :האם לתבוע גם את הבת (שהיא חתומה כערבה לקיום החוזה) למקרה שתעלה טענה לאי שפיות של האם המקבלת מהבת (דוקטורנטית מאונ' ת"א)סיוע נרחב בפעולות לסיקול החלטות בית המשפט?. תודה

            • המשך
              עו"ד יקי רנד | 15/02/2010 14:09

              לטעמי יש להוסיף את ביתה של הדיירת לתביעה, וזאת מכוח ערבותה לחוזה. לאו דוקא בגלל אי שפיות אימה, שכן ע"פ הפסיקה, גם אדם שאינו שפוי, הנו בר אחריות נזיקית.