אותו מקרה

  • שכר הטרחה לע"וד
    לילי | 26/10/2009 23:39

    רציתי לדעת את החוק לגבי תשלום שכר הטרחה לעו"ד במקרה הבא: לפני כ-4 שנים עברתי תאונת דרכים קשה, בשנתיים הראשונות יצגה אותי עו"ד שהתנהגה אלי בצורה מכוערת ולכן העברתי את התיק לטיפול אצל עו"ד אחר שאימת לי את חשדותי לגבי העו"ד אשר גבתה לעצמה רווחים גבוהים מידי מהתשלומים הדחופים שקיבלתי מחב' הביטוח. בעקבות הגילוי פניתי ללשכת עו"ד לטיפול. בנתיים הגעתי לפשרה בתביעה ורציתי לברר האם אני צריכה לשלם שכ"ט מלא לעו"ד שלי ובנוסף לעו"ד שטיפלה? ואם כן אז כמה? האם על פי חוק שניהם צריכים לחלוק בשכ"ט?? והאם אני חייבת לשלם לה למרות הגילוי שנמצא בטיפול לשכת עו"ד? או שמזכותי לחכות עד סיכום המקרה?

    • אותו מקרה
      עדי | 27/10/2009 06:26

      יש לי אותו מקרה של חשד כי התיק לא מתנהל כמו שצריך ,האם הטיפול בלשכה הוא יעיל ומהיר למקרים כאלה?

      • תלונה ללשכת עורכי הדין
        עו"ד גיל קראוס | 27/10/2009 15:45

        עדי שלום, אם אכו ישנה פעילות המנוגדת לחוק או לכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין, תחקור הלשכה את התלונה והיא עשויה להעמיד לדין את עורך הדין. לעניין מהירות הטיפול, הרי שהדבר משתנה ממקרה למקרה בהתאם לנסיבותיו.

    • שכר הטרחה לעורך הדין בתביעת פלת"ד
      עו"ד גיל קראוס | 27/10/2009 15:44

      לילי שלום, יש לבדוק מה בדיוק עשתה עורכת הדין הקודמת ובהתאם לכך להשיב לשאלתך. כעיקרון, עם העברת התיק לעורך דין אחר, היו אמורים להיסגר הדברים ביניכם או בין עורכת הדין הקודמת לעורך הדין החדש ואם הדברים לא נסגרו - זה עשוי דווקא לפעול לרעת עורכת הדין. שכר הטרחה במקרים של ספק אמור להיפסק לפי שכר ראוי. וודאי שאיך אמורה לשלם ל- 2 עורכי הדין את המלוא האחוזים הקבועים בחוק, אך יכול להיות מצב שבו תאלצי לשלם לעורכת הדין הקודמת שכר טרחה ראוי כאמור בגין פעולותיה בתיק עד למועד העברתו. כמובן שגם להכרעת הלשכה יש משקל - אם ייקבע שהיא אכן גבתה ממך מעבר לנדרש, וודאי שזה יפעל לרעתה.