נזקי גוף במשחקי ספורט

  • פציעת ספורט
    אלכס | 24/10/2009 03:57

    שלום אחי נפצע בעת משחק כדורגל ע"י שחקן אחר , בעקבות מכה חזקה לפנים נשברה עצם הלחי, הוא איבד את ההכרה ואיבד דם רב ואמור לעבור ניתוח. לדעתי מדובר על פגיעה מכוונת ע"י מרפק או ברך. לא בטוח שהקבוצה דאגה לביטוח. האם ניתן לתבוע פיצוי במקרה כזה? בין אם על הביטוח או ישירות את השחקן התוקף היות ולא מדובר על פגיעה שגרתית? תודה מראש

    • נזקי גוף במשחקי ספורט
      עו"ד יקי רנד | 25/10/2009 09:07

      מפרטי השאלה, אני מבין כי מדובר בפעילות ספורט תחרותית, וכי הפגיעה ארעה במסגרת משחק כדורגל רשמי. אם כך הדבר, אזי, קיימת חובה על מועדון הספורט בו שיחק הנפגע, לערוך עבורו פוליסת תאונות אישיות, וזאת מכוח חוק הספורט. במידה והנפגע נותר ללא כיסוי ביטוחי, אזי, מועדון הספורט בו שיחק, הפר חובתו כלפיו, ובאם נגרם נזק, יתכן והמועדון ייאלץ לפצותו. בנוסף, יש לבדוק אם לנפגע כיים כיסוי ביטוחי ממקור אחר, כדוגמת פוליסה פרטית, ויתכן וקיים אף כיסוי במל"ל. באשר לשחקן הפוגע, קשה לי לראות כיצד ניתן להטיל עליו אחריות נזיקית, הגם ומדובר ככל הנראה בפגיעה מכוונת. קיים סוג של פטור נזיקי במסגרת משחקי ספורט, בעיקר במשחקים פיזיים ואלימים במידה מסוימת, הפוטר מראש שחקנים מאחריות לנזקי שחקנים יריבים.

      • לאקונה
        אייבי גאולה | 14/11/2009 01:01

        פרצה בחוק:זה מתיר בידי השחקנים על המגרש גםאת רשות לפגוע בגופו של אדם במזיד באצטלה של מי שפגע בשוגג.