מומחה מטעם בית המשפט

  • חוות דעת
    גיל | 18/09/2009 18:01

    תוך כמה זמן אמור מומחה מטעם בית המשפט להציג את חוות דעתו בפני עורך הדין? האם עורך הדין חייב לקבל את חוות דעתו של המומחה או שהוא יכול להביא מומחה מטעמו שיוכיח מצב אחר?

    • מומחה מטעם בית המשפט
      עו"ד יקי רנד | 21/09/2009 08:54

      מומחה מטעם בית המשפט צריך להגיש את חוות דעתו תוך 30 יום מיום מינויו, זולת אם ביה"מ קבע אחרת. בעל דין, באמצעות בא כוחו, יכול כמובן לתקוף את ממצאי חוות דעתו של המומחה, על דרך שאלות הבהרה ו/או חקירה נגדית, אלא אם כן סוכם אחרת. באשר למינוי מומחה מטעמו של בעל דין, הרי שתלוי מהו ההסדר הדיוני עליו סוכם מלכתחילה, והאם מדובר במומחה רפואי או מומחה אחר. בכל מקרה, ביה"מ לא ייעתר לבקשתו של בעל דין להגיש חוו"ד מומחה מטעמו, בדיעבד, לאחר קבלת חוות דעתו של המומחה מטעם ביה"מ, אלא בנסיבות חריגות במיוחד.