פרסום לשון הרע

  • נזק לשמי הטוב
    יעל | 17/09/2009 17:45

    שלום,הנני עובדת כגננת בבית ספר פרטי, מסוכסכת עם המנהל שלי שמצדו מנסה לפגוע בי נפשית בכל דרך בכדי לייאש אותי ולגרום לי לעזוב.לפני זמן מה ניגש למנהל הורה וביקש למסור לו מכתב שהוא ובת זוגו כתבו.מכתב זה הכיל דברי שבח והילל כלפי ובקשה לשבץ את בנם הקטן בכיתתי.המנהל הגיב כך: "אל תחשוב שהיא המורה הכי טובה, אני מקבל גם מכתבי גנאי מהורים שמבקשים במפורש לא לשבץ את ילדיהם בכיתה שלה"התגובה של המנהל הדהימה את ההורה שמצא לנכון לספר לי.זה כמובן שקר אחד גדול, הנני מורה ידועה ויש לי שם מצויין.השאלה שלי היא מה הסיכויים שתביעה על דברים אלו  תניב פירות?תודה מראש.יעל.

    • פרסום לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 17/09/2009 19:06

      יעל ערב טוב, על מנת לתבוע מכוח חוק לשון הרע, עליך להוכיח בגדול שמדובר בדברים שפוגעים בשמך ו/או בכבודך ו/או בפרנסתך וכן אין בדברים אמת. על פניו, בהחלט אפשר והדברים אשר נאמרו הינם פוגעניים בהתאם לחוק, אך אם למשל המנהל אכן מחזיק "מכתבי גנאי" בהחלט יכול להיות שלא תוכלי לקבל פיצויים. עלייך לפנות לייעוץ משפטי לעורך דין אשר עוסק בתחום ורק לאחר בדיקת מלוא הנסיבות ניתן יהיה לתת לך תשובה מדויקת.

      • אבל ...
        יעל | 17/09/2009 20:58

        אני בטוחה שזה שקר אבל גם בהנחה שזה נכון, האם מותר למנהל לציין זאת באוזני הורה? עוד שאלה ברשותך, שבוע שעבר הייתה לי בעיה עם הסייעת שאיתה אני מסוכסכת (אישה גסה ואלימה שלא מתאימה לעבודה עם ילדים), ביקשתי להחליפה אך נתקלתי בסירוב וכתוצאה מכך נפגעתי כי זה בלתי אפשרי לעבוד עם סייעת כזו. דבר זה הכניס אותי ללחץ ודיכאון עמוק וגרם לי לכאבים בחזה וקוצר נשימה אז ניגשתי לרופא שנתן לי חופש מחלה לשבוע. הורי הילדים אשר שמעו על המצב התעמתו עם המנהל שמצדו לא הפסיק ללכלך עליי מול ההורים! הוא התחיל לומר שאני מסוכסכת עם כל הסייעות בבית ספר ולא רק עם הסייעת שלי, שאני בן אדם לא אחראי וכו' הוא אפילו ציין בפניהם שהוא יפתור את הבעייה איתי או יביא מורה חדשה. האם ניתן לבסס תביעה על דברים אלה? תודה מראש. יעל.

        • פרסום לשון הרע
          עו"ד גיל קראוס | 21/09/2009 15:18

          יעל שלום, אם הדברים הם אמת, אזי עשויה להיות בעיה מבחינת עילת לשון הרע, הכל בהתאם לנסיבות אותו מקרה. כמובן שאם מדובר בהכפשות חוזרות ונישנות וניתן להביא על כך עדויות של הורים למשל, יהיה קל יותר להוכיח את עילת התביעה נגד אותו מנהל.