נזק לרכב

  • נזק לרכב
    טל | 13/09/2009 15:01

    שלום רב, לפני כחודש בערך פגע ברכבי החונה רכב של העירייה וגרם לי נזק.כשחזרתי לרכב פנתה אליי אישה ואמרה לי כי מכר שלה היה עד למעשה, הוא פנה אל הנהג שישאיר פרטים אך הוא העדיף להתעלם ולנסוע ואותו עד לקח את פרטיו והעביר לי אותם דרך אותה אישה. פנינו לעיריה עוד באותו היום והם אמרו לנו להגיש להם צילומים של הרכב, הערכת שמאי וכד'. כעת, בכדי לשלם את הנזק הם רוצים גם את פרי העד אךלצערי, הוא אינו רוצה להתערב ואינו רוצה למסור את פרטיו. שאלתי היא מה עושים במקרה כזה והאם במידה והעיריה תחליט שלא לשלם את גובה הנזק ונחליט לתבוע את אותו נהג בביהמ"ש לתביעות קטנות האם סיכויינו גדולים גם ללא העד עצמו (ואם אני מביאהעדות בכתב מאותו מעד האם זה גם תופס בביהמ"ש לתביעות קטנות)? אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות. תודה, טל

    • נזק לרכב
      עו"ד אסף אליה | 13/09/2009 18:08

      אם העד לא יהיה מוכן להגיע מרצונו, תוכלי לזמן אותו דרך בית המשפט. כדאי שקודם לכן תקבלי ממנו מכתב המפרט את פרטי המקרה, כי אחרי שהוא יקבל זימון לבית משפט לא בטוח שהוא יהיה כל כך נחמד... בכל מקרה לא כדאי להעביר את פרטיו לעירייה לפני הגשת התביעה. בהצלחה

      • נזק לרכב
        טל | 14/09/2009 07:56

        ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, איני רוצה להזמין את העד בכוח, מה גם שהוא יכול להחליט שהוא לא רוצה להעיד או שהוא יעיד לרעתי בסופו של דבר (מה גם שלי אישית אין את פרטי העד, אלא יש לי את פרטי האישה שמכירה את אותו עד). מה עליי לעשות? האם עליי לבקש מהעד עדות בכתב? ואם הוא בכל זאת אינו מסכים מה לעשות? תודה על העזרה. טל

        • הגשת תצהיר או זימון עד
          עו"ד גיל קראוס | 15/09/2009 14:38

          טל צהריים טובים, במידה ותבחר להגיש תצהיר כתוב שלו, הוא יצטרך להגיע לבית המשפט לצורך חקירה על התצהיר. אם תבחר שלא להגיש תצהיר שלו, עליך לזמן אותו דרך בית המשפט. אם אתה סבור שלא תוכל להוכיח את תביעתך ללא עדותו של העד, אין לך הרבה ברירות אלא לדאוג שהוא יגיע.