תביעה כנד נתבע אשר שוהה בחו"ל

  • תביעה נגד אדם ששוהה בחו"ל ובן משפחתו מייצג אותו
    קטי בשה | 12/09/2009 14:37

    שלום רב, אני רוצה לתבוע שכן שלי בגין הוצאה כספית משותפת שהוא מסרב לשלם. התביעה תתבצע באמצעות בית דין לתבועות קטנות. סכום התביעה כ- 7,000 ש"ח. השכן מתגורר בחו"ל ובכוונתו למכור את הנכס שלו. איני יודעת האם יחזור לארץ. אחותו מייצגת אותו מול הדיירים ששכרו את ביתו. את הפרטים של מי אני צריכה לרשום ב- "פרטי הנתבע" בכתב בתביעה? אפשר את פרטי אחותו? האם צריך לציין פרטים נוספים לגביו? תודה רבה על העזרה, קטי.

    • תביעה כנד נתבע אשר שוהה בחו"ל
      עו"ד יקי רנד | 13/09/2009 10:19

      פרטי הנתבע אשר יפיעו בכתב התביעה, הנם של השכן ולא של אחותו, מאחר והשכן נתבע ולא אחותו. עצם העובדה כי האחות הנה נציגתו של השכן ו/או מיופת כוחו לטיפול בדירה המושכרת מול השוכרים, איננה מבססת כלפיה עילת תביעה, אלא במידה ופעילותה כמיופת כוח, היא אשר יצרה את החוב. עם זאת, יתכן וניתן להמציא את כתב התביעה לנתבע באמצעות אחותו, וזאת במידה והיא מיופת כוחו למסירת כתבי בי-דין. בכל מקרה, אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד לצורך בחינת מלוא נסיבות המקרה.

    • תביעת השכן
      עו"ד אסף אליה | 13/09/2009 10:36

      את לא בפורום הנכון אבל אנסה בכל זאת לעזור. אם אחותו מייצגת אותו מול שוכרי הדירה סביר להניח שיש בידה יפוי כח ממנו לטפל בכל הקשור בדירתו. נסי להשיג העתק ממנו (דרך הדיירים אולי). אם תצליחי, תוכלי לרשום כנתבע כך: "שמו ע"י שם אחותו על פי יפוי כח מיום כך וכך" ולצרף את ההעתק. ואז תוכלי לבצע מסירה ולנהל את התביעה מול האחות. יש לציין פרטים מלאים כולל כתובת וטלפון. אם אין לה יפוי כח או שלא תצליחי להשיגו אליך לבקש היתר המצאה מחוץ לישראל (מומלץ לקבל יעוץ מקצועי לפני כן, זה לא הליך פשוט). בהצלחה

      • תשובה
        קטי בשה | 14/09/2009 08:26

        תודה רבה על היעוץ. אני אנסה לבדוק האם יש לדיירים יפוי כח של אחות השכן. במידה ולא, נשמע שאין מה לעשות. אם השכן ימכור את הבית מבלי לבוא לארץ או שיבוא לפרק זמן קצר מכדי לקבל זימון לבי"מ, לא יהיה ניתן לתבוע אותו. האם כך הדבר? אגב, באיזה פורום עלי לקבל יעוץ? שוב תודה וברכות לשנה טובה ומשגשגת. קטי.

    • תשובה
      קטי בשה | 14/09/2009 08:21

      תודה רבה על היעוץ. לפי תשובתך, נשמע שאין מה לעשות. אם השכן ימכור את הבית מבלי לבוא לארץ או שיבוא לפרק זמן קצר מכדי לקבל זימון לבי"מ, לא יהיה ניתן לתבוע אותו. האם כך הדבר? שוב תודה וברכות לשנה טובה ומשגשגת. קטי.