תביעה בנזקי רכוש

  • נזקי רכוש בדירה שכורה בשל הצפת ביוב
    ענת | 31/08/2009 12:09

    שלום רב,אני מתגוררת בדירה שכורה בקומת קרקע. חלק מהדירה (כולל שרותים ומקלחת) נמצא במפלס נמוך מפני הקרקע כך שהביוב פועל בעזרת משאבה. יש כאן 4 דירות בקומת הקרקע וכולן חלק מחלל גדול שחולק בזמנו ליחידות דיור. לפני שלושה חודשים היתה הצפת ביוב והבנתי מבעלי המקצוע שהיו כאן שהמשאבה לא יכולה לעמוד בעבודה מארבע דירות וצריך לעשות עוד משאבה וכן מצוף גיבוי שיתריע כשהמשאבה מפסיקה לפעול. בעלי הבית לא מיהרו לסדר את העניין ופתרו את העניין נקודתית מבלי להתקין משאבה נוספת או מצוף התראה. לפני מספר ימים חזרתי לביתי לאחר יום עבודה ומצאתי את כל המפלס התחתון מוצף כמו בריכת שחיה במי ביוב בגובה 4 ס"מ. מובן שכל הריהוט נספג במי צואה ובנוסף הושחתו תיקי עבודות שלי שכללו ציורים ועבודות ניר וקרטון. גםן סל הכביסה שעמד במקלחת מלא בגדים ושאר פריטים נספג כולו במים אלה.בעלי הבית שלי הם אנשי ביטוח ולטענתם הפיצוי יהיה על פי מראה עיניהם. (לאחר שכל הדברים התייבשו והדירה נקייה.) הם גם הציעו לשלוח את פריטי הכביסה לניקוי... מובן שאני נגעלת רק מעצם המחשבה על כך.הם טוענים שאם זה לא מקובל עלי אני מוזמנת לתבוע אותם ואם אין לי תיעוד מצולם השופט לא יתייחס. אכן לא היתה ברשותי מצלמה בזמן האירוע, אבל לעומת זאת יש לי עדים שראו את הנעשה.שאלתי, האם רהיטי עץ שהתבוססו במי ביוב במשך למעלה מ-10 שעות עד שהתקלה תוקנה נחשבים שמישים?האם בגדים, מצעים, כריות וכדומה נחשבים שמישים בהנחה שימסרו לניקוי? איך אפשר לאמוד נזק לתיק עבודות מקצועי שהושחת (אני אמנית וגרפיקאית). היו שם עבודות של יותר מ-10 שנים?האם יש לי קייס לתביעה?

    • תביעה בנזקי רכוש
      אליהו קייקוב | 31/08/2009 15:21

      ענת שלום, נראה על פניו שישנה עילה לתביעת בעלי הדירה, אשר היו מודעים לסכנה ובכל זאת העלימו עין. השתלשלות האירועים כעולה משאלתך צריכה להיות מגובה בראיות על מנת להטיל אחריות על בעלי הדירה (הן באמצעות עדים והן באמצעות מסמכים, במידה וקיימים). אכן, תמונה שווה אלף מילים, אך עדים מהימנים על הדוכן בהחלט עושים את העבודה לא פחות ולכן במידה ויש לך עדי ראיה שיכולים להעיד על מה שקלטו בחושיהם, הרי שאין סיבה מדוע בית המשפט לא יתייחס לעדותם בכובד ראש ואף יקבלה. בנוגע לנזק, רצוי להזמין לדירה כבר עתה שמאי שיעריך את מלוא הנזק כתוצאה מהאירוע. על בסיס חוות דעת השמאי הזו תוכלי לתבוע את נזקייך בבית המשפט. מומלץ להיעזר בעו"ד המתמחה בנזקי רכוש בפרט. בהצלחה!