זה בדיוק המקום לתביעה קטנה...

  • נזק לרכבי
    סיון | 28/08/2009 17:26

    שלום לפני כחודשיים, מכרה מהלימודים התנגשה בי כשיצאתי מהחניה, הפנס האחורי נשבר ונגרם נזק לפח. כיוון שאנו מכירות,קבענו לדבר בהמשך ולהסדיר את העניין,היא אמרה שהיא אשמה, וברכב שלה (ג'יפ) הפגוש קצת נכנס פנימה. בהמשך לקחתי הצעת תיקון ממוסך והעברתי לה, הערכת הנזק 2400 שח. היא לא טרחה לחזור אליי ולפתע גם טענה ששתינו אשמות, בדומה לבירור שעשיתי עם חברת הביטוח שאמרו שוודאי כך היא תטען. לכן גם ככל הנראה הביטוח שלה לא יכסה את הנזק. בשיחת נוספת היא הכחישה שהודתה באשמה,ואף אמרה שאני עצמי הודיתי ובכך הסתיימה השיחה,כשהיא לא מוכנה לשלם. יש בידיי תמונות של הנזק,טרם תיקנתי אותו. האם יש מקום לתביעה קטנה? אשמח לטיפים נוספים אם כן.תודה

    • זה בדיוק המקום לתביעה קטנה...
      עו"ד אבי פייס | 28/08/2009 17:56

      מאחר ויש הכחשה מצד הפוגעת, הדרכים שעומדות לפניך הן: א. להפעיל את ביטוח המקיף שלך ברכב, לשלם את ההשתתפות העצמית והביטוח שלך ישלם עבור המראה.(אופציה זו תגדיל את גובה עלות הביטוח שלך בשניםהבאות) ב. להגיש נגד הנהגת הפוגעת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, ושם לטעון את טענותיך בליווי אסמכתאות. בברכה אבי פייס, עו"ד ומגשר

      • השלמת התשובה
        אליהו קייקוב | 30/08/2009 10:43

        סיון שלום, בהשלמה לתשובתו של עו"ד פייס, במידה ואכן יש לך ביטוח מקיף ואת מחליטה להפעיל אותו תוכלי בכל זאת לתבוע במסגרת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות או בבית משפט השלום - לפי בחירתך) את ההשתתפות העצמית שלך (קבלי אישור על כך מחברת הביטוח לשם הוכחת טענותייך) וכן את את הנחת היעדר התביעות שהפסדת בחברת הביטוח בעקבות הפעלת הביטוח (בדרך כלל ההפסד הוא ל-3 שנים קדימה - תבררי מתי תחזור לך ההנחה על היעדר תביעות ואף קבלי על כך אישור מחברת הביטוח שלך, הן בנוגע לתקופה והן בנוגע לגובה סכום ההנחה שהפסדת). בכל מקרה גם בתביעה כזו תצטרכי מן הסתם להוכיח את האחריות של הצד השני לתאונה ואת נזקייך. בהצלחה!

        • האם תצלומים של הנזק והוכחת תשלום
          סיון | 31/08/2009 14:16

          מהביטוח או מהמוסך הם מספיקים? הרי בסופו של דבר,זו מילה שלי כנגד מילה שלה. תודה מראש

          • תגובה
            אליהו קייקוב | 31/08/2009 17:11

            סיון שלום, במידה והפעלת את הביטוח הרי שהביטוח יערוך חוות דעת שמאי ועל פיה ישלם ולכן בהחלט ניתן להראות את תשלום חברת הביטוח וכן את חוות דעת השמאי. הצגת תשלום למוסך בלבד ללא חוות דעת שמאי תכרסם עד מאוד בסיכויי התביעה היות והשמאי אמור לחוות דעה אודות הנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה. בל נשכח, כי לא מעט נהגים "תופסים טרמפ" על תאונה במטרה לשפץ את מכוניתם, לעיתים הרבה מעבר לנזק הממשי כתוצאה מאותה תאונה. זו אחת ממטרות חוות דעת השמאי - למקד את הנזק שנגרם כתוצאה מהתאונה בלבד. מכאן שרצוי מאוד לצרף חוות דעת שמאי להוכחת הנזקים. ברור שלעניין נסיבות התאונה, אשר רלוונטיות לשאלת האחריות, תהא כאן גרסה מול גרסה (במקרה ואין עדים נוספים מלבדכן) ומי שבית המשפט יאמין לגרסתו - יזכה.

    • לסיון -אולי תסבירי בדיוק מה קרה, אין פרוט .
      משה | 03/09/2009 14:41

      אם יצאת מחנייה את אשמה ., את צריכה לפרט בדיוק מה קרה .קדימה אחורה ,מאיפה היא באה וכו'. ואז נגיד לך מי אשם .