אתה אכן זכאי לתבוע את קרנית

  • קרנית
    אור | 25/08/2009 15:28

    נפגעתי בת"ד שהייתי נוסע, חברת הביטוח השיבה שאין כיסוי כי לנהג לא היה רישיון תקף. אני יכול לתבוע את קרנית?

    • אתה אכן זכאי לתבוע את קרנית
      אליהו קייקוב | 25/08/2009 17:13

      תדאג לצרף בפנייתך לקרנית (או בבית המשפט), בין יתר המסמכים שאתה מגיש להוכחת התאונה ונזקיך, את תשובת חברת הביטוח בכדי לבסס את העילה בגינה הנך זכאי לפיצוי מקרנית.

    • תביעה נגד קרנית
      עו"ד גיל קראוס | 25/08/2009 19:02

      אור ערב טוב, אתה זכאי לתבוע את קרנית, אך זאת בהנחה שלא ידעת שהנהג ברכב נוהג ללא רישיון. קח גם בחשבון שישנו סיכוי גדול שלאחר שקרנית תשלם לך פיצויים, היא תפנה לנהג הרכב ותדרוש ממנו את הסכומים ששילמה לך, כך שאם מדובר בקרוב משפחה או חבר - קח זאת בחשבון.

      • השלמת התשובה
        אליהו קייקוב | 26/08/2009 09:49

        בהשלמה לתשובתו של עו"ד גיל קראוס, הידיעה שלנהג לא היה רישיון נהיגה ואשר שוללת את הזכאות לפנות לקרנית היא במידה והיית הבעלים ו/או המחזיק ברכב בלבד וזאת בהתאם לסעיף 7(6) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975. אם היית נוסע בלבד ולא בייתה לך בעלות או החזקה ברכב, אין לידיעה הזו כל נפקות. אתה יכול לקרוא על כך באריכות בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי בירושלים ת.א. (י-ם) 1043/07 גנון נאור (קטין) נ' אלימלך אבניאל (פורסם באתר נבו). שם השאלה הייתה האם הנפגע היה בעלים או מחזיק ברכב בו נפגע. לאחר בחינת הראיות הגיע בית המשפט למסקנה שלנפגע לא הייתה בעלות או החזקה ברכב ומשכך קבע שלידיעתו שלנהג הרכב לא היה רישיון נהיגה ובכל זאת התיר לנהג לנהוג אין כל נפקות.