שתיקה כהסכמה

  • שתיקה כמוה כהסכמה
    דודי | 03/05/2009 17:59

    איפה כתוב בחוק ובפסקי-דין, מאמרים וכיוצ"ב - לא רק בהקשר של חוזים! "שתיקה כמוה כהסכמה" או "שתיקה מקום בו היה לא לשתוק... כמוה כהסכמה" חשוב לי לדעת בהקדם תודה

    • שתיקה כהסכמה
      עו"ד יקי רנד | 03/05/2009 18:25

      פורום זה אינו נוהג להפנות לספרות משפטית או פסיקה, ולצורך מענה ממוקד, עליך לפרט שאלתך.

      • שלום רב עו"ד יקי
        דודי | 04/05/2009 07:22

        אני מכיר את הביטוי "שתיקה כמוה כהסכמה" במקרים בהם היה צורך להגיב והצד השני לא הגיב. למשל, אם אני אומר למישהו בנוכחותו ובפניו שהוא גנב ושקרן והוא מתחמק ולא עונה הוא מבצע מעין "שתיקה כהודיה" כמו שמתואר בסעיף 83 לתקסד"א. מה שאני מחפש זה מאמרים, ספרות, פ"ד, ציטוטים בהם נאמר ששתיקה במקום בו היה צורך לדבר כמוה כהסכמה. לא ידעתי שהפורום אינו מפנה למאמרים וכיוצ"ב ואם הדבר בכ"ז מפריע ליושבי הפורום מי שמכיר יוכל ליצור עימי קשר בעניין LAWMAK@WINDOWSLIVE.COM ONWEB@WINDOWSLIVE.COM