חישוב השבח

  • מס שבח במכירת חנות ישנה
    נולי | 11/06/2011 15:17

    אחי ואני ירשנו ב- 2003 חנות בחיפה שנרכשה על ידי הורינו בשנת 1957 ובשנים האחרונות ירד ערכה בהרבה בשל שינויים בסביבה. אנו בשלבי מכירה סופיים של החנות ואין בידינו כל מידע על סכום הרכישה (החנות רשומה בטאבו על שם אמנו). הוגשה בקשה להערכת מס שבח.כיצד נעשית ההערכה של ההשבחה - אם יש בכלל? מה החוק במקרה כזה?

    • חישוב השבח
      סלי אילון, רו"ח | 11/06/2011 22:21

      חישוב השבח צריך לקחת בחשבון גם את שווי הרכישה. תוכלו לשחזר אותו על ידי הצהרות הון שהגישו ההורים אם הגישו, או שתנסו לפנות למשרדי מסמק אולי שווי הרכישה רשום אצלם.בכל מקרה, מהפרטים שמסרת אני מציע לך לגשת ליעוץ אצל מומחה במיסוי מקרקעין, כי יתכן ואפשר להקטין את המס שיחול.