טופס 127 למומחה עבור נטול יכולת

  • אפלייה בניסוח מוטעה ביותר בסעיף 59 בטופס 1301
    רונן מלכו | 09/06/2011 16:09

    קיים נוסח לוקה בסעיף 59 בטופס 1301 לשנת 2010. סעיף זה מדבר על אדם נטול יכולת וכתוב בסוגריים ילדים. החוק מדבר על הורים, ילדים ובני זוג. מדוע אם כן כתוב רק ילדים? היכן בדו"ח יש לסמן על הורה נטול יכולת ו/או בן זוג נטול יכולת? המזכה ב-2 נקודות זיכוי נוספות? בן , בן 29, גר אצל ההורים, לא עובד. משנת 1994 מזוהה עם ADHD שלא עוזרים כדורים. כיום עם 100% אי כושר. ונכות רפואית של 59% (בית הדין האזורי יטפל בניהול ועדת ערר שלא התבצעה כראוי). הפרעות אישיות, פוסט טראומה חמורה. הומלץ בחו"ד פסיכאטרית על סעיף זה בלבד 75% (סעיף 34 ו-ז' לספר המבחנים). סבתו של זה (אמא של אמו) דימנטית, אלציימר ועוד. השאלה: האם חוק המיסים מאפשר להורים החיים יחדיו לקבל נקודות זיכוי הן לבן (2 נקודות) והן לסבתא (2 נקודות) וסך הכל 4 נקודות. יובהר שגם אחותו של הבן, שהיא בת 18.5 מזוהה כמי שסובלת מבעיות לימודיות לא פשוטות. (האם גם עליה ניתן לתת עוד 2 נקודות זיכוי) וסך של 6 נקודות זיכוי. האם יש קשר להכנסת ההורים? או שזה נוגע רק להכנסת הבן והסבתא שלא משתכרים כל אחד מהם מעל 150,000 שח. וגם האחות של האח לא עובדת. וגם יצא על נפשי מצהל (לפני גיוסה). תודה. הערה: פורום ביטוח לאומי העביר אותי אליכם.

    • טופס 127 למומחה עבור נטול יכולת
      רונן מלכו | 09/06/2011 16:10

      מצ"ב הטופס.

    • האם סעיף 45 לפקודת מס הכנסה בוטל לגבי הורים?
      רונן מלכו? | 09/06/2011 20:30

      פקודת מס הכנסה - זיכוי בעד נטולי יכולת סעיף 45 (א) יחיד תושב ישראל שהיה לו בשנת המס ילד משותק, עיוור או מפגר או שהיה לבן זוגו ילד כאמור, יובאו בחשבון בחישוב המס שלו או של בן זוגו שתי נקודות זיכוי בשל כל ילד כאמור. (ב) (בוטל). (ג) יחיד יהיה זכאי לנקודות הזיכוי על פי סעיף קטן (א) רק אם לא קיבל זיכוי ממס עבור אותו ילד על פי סעיף 44. (ד) שר האוצר רשאי לקבוע תנאים לזכאות לנקודות זיכוי על פי סעיף זה. האם באמת סעיף ב ' בוטל? האם זה הנוסח? ממתי זה קרה? אם זה נכון? הרי כעת נעלמות 2 נקודות זיכוי. ומה המשמעות של זה? לגבי הבת של אותה קשישה סיעודית שלא נמצא במוסד סיעודי?