עצה חשובה

  • התייעצות בעניין מס רכישה
    קובי | 08/06/2011 17:13

    אני ושני אחיי ירשנו דירה בשווי 500000 א.ש"ח. כל אחד מהאחים קיבל 33.3%. אחד האחים ויתר על חלקו והעביר אותו אליי, כלומר לי יש 66.6%. בימים אלו קניתי דירה למגורים בשווי 1550000. כתוצאה מכך אני נידרש לשלם מס רכישה על דירה שניה בסך 83000 שאלתי :מה ניתן לעשות כדי לא לשלם כלכך הרכב מס( מלבד מכירת הדירה). האם אמור את הדירה במתנה לאחי יפטור אותי מלשלמ את המס.

    • עצה חשובה
      זהבית | 09/06/2011 15:27

      נתקלתי בבעיה דומה ודרך חברה שהמליצה לי פניתי לחברת ***צונזר ע"י המערכת*** חברה שמעניקה ייעוץ משפטי 20 שנה ועוסקת בכל התחום האזרי מסחרי לי בכל אופן הם עזרו שווה לבדוק. הטל שלה הוא ***צונזר ע"י המערכת***

    • מס רכישה
      סלי אילון, רו"ח | 10/06/2011 13:08

      אם זוהי דירתך היחידה למעט זו שקנית, מכירתה (כולל מתנה לאח) תוך 24 חודשים מיום הרכישה של הדירה הנוספת תאפשר לך לשלם מס רכישה על דירה ראשונה. שים לב שזו צריכה להיות מתנה אמיתית ולא לצורך הקטנת המס