פטור להשכרה

  • קיזוז דמי שכירות מהכנסה מדמי שכירות
    עמית | 21/05/2011 09:24

    רקע: א. בבעלותי 2 דירות קטנות מהן יש לי הכנסה של דמי שכירות בסך כ-5000 ש"ח בחודש (משתיהן ביחד). ב. במקביל אני שוכר דירה ומשלם דמי שכירות בסכום דומה. שאלות: א. מהי התקרה לפטור ממס הכנסה על שכירות למגורים בשנת 2011? ב. בהנחה כי סכום ההכנסה שלי משכירות עולה על התקרה - האם ניתן לקזז את הוצאות השכירות מהכנסת השכירות על מנת להמנע מתשלום מס? תודה.

    • פטור להשכרה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 26/05/2011 16:00

      התקרה בשנת 2011עומדת על 4790ש"ח ולכן 5000 גורמיםלחיוב במסשל 210*2=420 לחודש. השכירות שאתה משלם הינה לצורכי מגורים ולכן אין קיזוז וזולקונהכבדה בחוק. יש אפשרות פינתית לקיזוז, אם תישם את 17(12) מעבר דירה לצרכי עבודה,שמאפשרת קיזוז ל-5 שנים. בברכה עו"ד,(רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים