שכיר ועצמאי יחד

  • איש צבא + עצמאי בעל עסק זעיר(פטור) -הגשת טופס1301
    anjey | 17/05/2011 19:28

    שלוםאני רוצה לפתוח עסק זעיר וקטן שאני צופה ממנו רווחים של 20 אלף ש"ח בשנה בערך. סה"כ רווחים בשנה כשכיר וכעצמאי אני מאמין שיהיו בערך 85-90 אלף ש"ח בשנה.בשבוע אני יעבוד כ 5 שעות כעצמאי.השאלה שלי מה קורה עם דו"ח למס הכנסה, הבנתי שמע"מ אני צריך לשלם. איך מחשבים את החובות של למס הכנסה?תודה ושבוע טוב

    • שכיר ועצמאי יחד
      סלי אילון, רו"ח | 17/05/2011 19:55

      אתה צריך לפתוח תיק במס הכנסה, ולשלם מקדמות במהלך השנה. בסוף השנה תצטרך להגיש דוח בו תכלול את כל הכנסותיך.לגבי מעמ - למרות מה שהבנת, יתכן ולא תצטרך לשלם. יתכן ותוכל להיות עוסק פטור, ואז לא תגיש דוחות למעמ ולא תשלם מעמ (מלבד דיווח אחת לשנה).

      • שאלה
        anjey | 17/05/2011 20:20

        האם יש קשר בין כמה שאני מרוויח כעצמאי לבין כמה אני מרוויח כשכיר?האם מחברים את הסכום וקבועים לפיו?האם אתה יודע להגיד לי בערך מה הסכומים שאני ישלם לפי מה שאני מעריך שאני ירוויח?