הטבה שניתנה בטעות

  • הטבת מס שניתנה בטעות
    שרון | 17/05/2011 12:52

    בשנת 2009, כאשר סיימתי את לימודיי האקדמיים, צירפתי למחלקת שכר במקום שבו עבדתי אישור על סיום לימודים אקדמיים ומקום העבודה התחיל לזכות אותי במזכורות שקיבלתי בהטבת מס ההכנסה הניתנת למסיימי תואר. השנה, לאחר שאשתי הגישה טפסים להחזרי מס, הודיע לנו מס הכנסה כי מאחר והטבת המס בגין סיום לימודים ניתנת אך ורק מהשנה השניה לסיום הלימודים, עליי להחזיר את שווי ההטבה שניתנה לי וזאת, למרות שהדבר נעשה על ידי מקום העבודה שלי, כאשר לו הידע בנוגע לתנאי חישוב השכר והטבות המס והדבר נעשה בשגגה על ידם. פירטתי את האמור בפני מקום העבודה אך הוא דחה אותם. האם ישנה מחוייבות שלהם להחזר הכספי הזה מאחר ומדובר בטעות שלהם?

    • הטבה שניתנה בטעות
      סלי אילון, רו"ח | 17/05/2011 19:59

       נקודות זיכוי שניתנו בטעות צריכות להתבטל, אין מה לעשות. לגבי מקום עבודתך, לדעתי הוא לא צריך לשאת בטעות אבל לא מדובר בשאלה מיסויית ועליך לפנות לפורום אחר בשאלה זו (אולי דיני נזיקין?)ארגיע אותך ואומר לך שמדובר בסך הכל בדחיה של ההטבה. אתה תקבל את ההטבה הזו בשנים הבאות, במקום בשנה בזו, כלומר שבסך הכל לא תצא מופסד.