תשובה

  • לרו"ח אילון
    הרשקו | 08/03/2011 12:40

    ראשית ממש תודה על תשובתך שכדלקמן:"רווחי ההון נרשמים אצל בן הזוג שיש לו את ההכנסה הגבוה יותר, כלומר לאישתך. למרות זאת, אם היא מקבלת את הפטור של נכה על משכורתה, היא לא תקבל את הפטור של נכה על ההכנסות הפאסיביות. כדאי לבדוק האם במקרה שלה יש לוותר על הפטור הגבוה ולקחת במקומו את הנמוך. יתכן וזה יביא למס נמוך יותר". רק בבקשה מהו הפטור הגבוה ומהו הפטור הנמוך? הברטו שלה היה כ 11,000 לחודש...והרווח הון היה 75,000 ש"ח ..תודה מראש מהרשקו

    • תשובה
      סלי אילון, רו"ח | 09/03/2011 00:41

      הפטור הגבוה עומד על כחצי מליון ש"ח וחל רק על הכנסות מיגיעה אישית הפטור הנמוך עומד על 50,000 ש"ח ומשתמשים בו כנגד הכנסות פאסיביות אל תשכח שגם אם היא בוחרת בפטור הנמוך, היא מקבלת נקודות זיכוי כמו על ילדים וכו' ואולי תשלם פחות מס. צריך לבדוק את זה לפי נתונים מדוייקים. גש לרואה החשבון שלך ובקש שיעשה את החישוב.

      • האם רווח הון מני"ע נכלל כהכנסה פאסיבית
        הרשקו | 09/03/2011 03:18

        לצורך בקשת הפטור הנמוך? או שזה מס שלא ניתן לקזזו ורק כנגד נ.זיכוי

        • נכלל בהכנסה פאסיבית  לת
          סלי אילון, רו"ח | 09/03/2011 22:13