משיכה כזו טרם עת ברמת העיקרון כרוכה במס שבירה

  • הפרשה עצמאית
    מאי | 26/01/2011 17:18

    אני מפריש הפרשה עצמאית לקופת גמל דרך התלוש שלי. אני צריך עכשו אני הכסף. רוצה לשבור רק את ההפרשה עצמאית. לא היה לי הטבת מס כלל מאחר שהטבת מס היה ויש רק בהפרשות עובד מעביד עד 5 אחוז מהשעות נוספות במקרה שלי. בבנק יהב אמרו לי לך תביא אישור ממס הכנסה. אנא דעה מקצועית.

    • משיכה כזו טרם עת ברמת העיקרון כרוכה במס שבירה
      ***צונזר ע"י המערכת*** | 27/01/2011 12:48

      שלום רב! אתה מדבר כאן על הפקדות לקופת גמל במעמד עצמאי (סעיף 47). משיכה כזו טרם עת ברמת העיקרון כרוכה במס שבירה גבוה מאוד, כ-35%, ולא כדאית. פטור ממס אפשרי במקרים מסוימים, אך זה תלוי בוותק הקופה ובגיל החוסך, למשל, כספים שהופקדו לפני 2005+לקופה וותק של 15 שנים-נזילים וניתנים למשיכה. בכל מקרה תוכל לגשת למס הכנסה בניסיון לבקש פטור (מלא או חלקי) ממס, אך העניין נתון לשיקולם. ***צונזר ע"י המערכת***

      • לא קיבלתי שום הטבת מס
        מאי | 27/01/2011 13:18

        אבל לא קיבלתי הטבת מס בתלוש על ההפרשות. למה אני צריך לשלם 35 אחוז. כולה יש שם 1400 שקל. של הפרשות עצמאיות.

        • ל - מאי: אתה מחפש הגיון? צדק?
          עומר | 30/01/2011 19:37

          למד מן המקרה שלי: אני בן 73. גיליתי שיש לי קפ"ג בבנק מסד - שנפתחה לפני 51 שנה - ויש שם המון כסף - כ-700 ש"ח (כן, רק שבע מאות). רציתי למשוך את הכסף ובנק דרשו ממני מסמך פטור ממס הכנסה. במס הכנסה דרשו ממני לשלם 50 %. ויתרתי - שהכסף ירקב שם - ולא אשלם. הם השתגעו בגלל הבונוסים שהם מקבלים על הגביה - או סתם מוצצים דם? לי אין תשובה. אז אל תחכה להגיון וצדק. זה קיים באגדות.