דו"ח שכיר

  • דוח למס הכנסה
    מש | 28/12/2010 09:47

    אשתי ואני שכירים בחברות מסודרות - משלמים את כל המיסים דרך תלושי המשכורת. בשנת 2009 התבקשתי להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2008 - הגשתי כנדרש. (חשבתי מדגם ) בשנת 2010 התבקשתי להגיש דו"ח למס הכנסה עבור 2009 - הגשתי כנדרש. (הסבירו לי כי הסכום דורש הגשת דו"ח). לפני חודש- נזכרו במס הכנסה כי לא הגשתי דוחות לשנים קודמות 2003-2008 . אמרתי להם כי לא התבקשתי להגיש ומדוע נזכרו כעת. התגובה היתה כי מישהוא במס הכנסה לא שם לב ולכן לא דרשו - אבל עכשיו אני צריך להגיש, אספתי את כל החומר והגשתי דוחות לכל השנים הנ"ל. לפני יומיים קבלתי להפתעתי הרבה הודעה - כי היות והגשתי דוחות לשנים 2003-2008 באיחור - עלי לשלם קנס של 40 אלף שקל !!! האם אין גבול לחוצפה ? כל עזרה להתמודד עם מס הכנסה תתקבל בברכה - תודה רבה.

    • דו"ח שכיר
      סיוון | 30/12/2010 21:25

      עצה פרקטית- לשלוח מכתב לחוליה המרכזית בפקיד השומה אליו אתה שייך זהה למה שכתבת כאן, עדיף בלי הקטע של ה"חוצפה"לדעתי כדאי לפנות לאיש מקצוע בעל ניסיון שיודע להתמודד עם המערכת.(איך אתה יודע מי "עקשן פרך" ולמי יש קשרים ויחסי אנוש מעולים? שאלה טובה...)לגופו של עניין- האם כל הכנסתך והכנסות אשתך היו אך ורק מהבאים?1. משכורת עד 520,0002. השכרת דירת מגורים בארץ הנמוכה מ270,0003. הכנסה מחו"ל הנמוכה מ270,0004. ריבית עד 500,0005. ניירות ערך עד 1,500,000הערה: התקרות משתנות משנה לשנה, מה שכתבתי נכון ל2003.אם אתה רוצה לעיין, קרא את סעיף 131(א)+134א לפקודת מס הכנסה, וכן את "תקנות מס הכנסה (פטור מהגשת דין וחשבון) התשמ"ח-1988.הכל כתוב שם בצורה ברורה פחות או יותר, גם איש רשות המיסים או איש המקצוע שואבים את הידע מקריאת החוק בדיוק כמוך, ואם תתמקד בנושא תוך כמה שעות תהיה אפילו יותר טוב מרובם. (:בהצלחה!במידה וחרגת מהנ"ל, למשל משכורת שני בני הזוג הגבוהה מהנ"ל, היית חייב להגיש דו"ח.מקווה שיבטלו לך את הקנס.