שווי שימוש

  • חייל משוחר ומס על רכב צמוד
    אריק | 21/12/2010 21:24

    שלום, אני חייל משוחרר, (שירות מלא) וע"פ מה שהוסבר לי ביח' להכוונת חיילים משוחררים, וככה כתוב גם באתר שלהם, אני פטור ממס הכנסה עד תקרה של 7,583 ש"ח חודשיים, ו-90,996 ש"ח שנתיים, למשך 3 שנים. השכר שלי הוא 5,000 ש"ח בחודש, ובנוסף אני מקבל רכב לצרכי העבודה, אבל הוא נשאר אצלי גם בשעות הפנאי שלי. ידוע שיש תשלום שנקרא "שווי שימוש" על הטבת רכב צמוד מהעבודה. השאלה שלי היא, אם אני כחייל משוחרר צריך לשלם אותו ללא קשר לגובה המשכורת שלי ולפטור ממס הכנסה, משמע שזהו מס נפרד שבכל מקרה אני חייב לשלם ואין שום פטור ממנו, או שהמס מחושב ע"פ השכר החודשי כולו תחת הכותרת של מס הכנסה, ואז בחישוב ה-2,400 ש"ח שהוחלט שהם שווי השימוש החודשי של הרכב שלי, אני לא עובר את תקרת השכר החודשית בה אני פטור ממס, ולכן אני בעצם פטור מהמס הזה, כמו גם ממס הכנסה? שאלה נוספת, מהם הקריטריונים על-פיהם נקבע גובה התשלום החודשי למס בריאות וביטוח לאומי? תודה רבה וערב טוב.

    • שווי שימוש
      סלי אילון, רו"ח | 26/12/2010 16:01

      יחושב כאילו מדובר בהכנסה. כלומר, אם - יחד עם שווי השימוש - לא תגיע לסף המס, לא יוטל מס על שווי השימוש.