התכשיט התקבל ע"י חמתי ז"ל לפני מותה במתנה

  • מכירת תכשיט יוקרתי
    ליאור | 02/12/2010 13:03

    שלום אני עצמאי. בירצוננו לימכור לסוחר יהלומים תכשיט יוקרתי. הסוחר הנ"ל עובד עם כסף מזומן ולכן בירצונו לשלם ולקבל במקום את התכשיט ללא כל הסכם כתוב בנינו, מסיבותיו שלו. התקבול יהיה במזומן ובירצוני להפקידו בחשבון הבנק. מה וכיצד עלי לנהוג במיקרה זה ביכדי שכל פעולותי יהיו נכונות כלפי הרשויות.

    • התכשיט התקבל ע"י חמתי ז"ל לפני מותה במתנה  לת
      ליאור | 02/12/2010 13:06

    • מכירת תכשיט
      סלי אילון, רו"ח | 03/12/2010 08:11

      לפי חוקי המס מכירת התכשיט לא חייבת במס ואתה לא מבצע כל עבירה בכך שאתה מוכר את התכשיט ללא הסכם כתוב ומבלי לקבל קבלה. יחד עם זאת, אם בעתיד תמלא הצהרת הון ויחסרו לך הסברים, תצטרך להוכיח שמכרת את התכשיט בסכום גבוה כדי שפקיד השומה לא יחייב אותך במס על הפרשי ההון הלא מוסברים.

      • כיצד אוכל להוכיח מכירה זו בעתיד במידה ואזדקק לכך ?  לת
        ליאור | 03/12/2010 09:14

        • ממתין לתשובה מיקצועית ומעשית. תודה רבה.  לת
          ליאור | 07/12/2010 12:53