פרילנסר/שכירה

  • הכנסה פסיבית +פרילנס או שכירה מה כדאי מבחינת מיסוי
    דניאלה | 29/10/2010 22:50

    שלום יש לי הכנסה פסיבית בסך סכום הממוצע במשק. אני משלמת כל חודש מס הכנסה וב.ל בסך 1500 ש"ח לערך. לאחרונה הוצעה לי משרה הן כפרילנס והן כשכירה-אני אמורה לבחור את צורת התשלום 1.מה עדיף לי מבחינת מיסוי? היכן אשלם פחות?האם בכל מקרה אצטרך לשלם פעמיים גם מס הכנסה וגם ביטוח לאומי?היכן ההגיון?.... 2.האם כפרילנס אצטרך לפתוח שוב תיק עצמאי במס הכנסה? תודה.

    • פרילנסר/שכירה
      סלי אילון, רו"ח | 30/10/2010 15:20

      בכל מקרה, בין אם תבחרי לעבוד כפרילנסר ובין כשכירה, סכום הביטוח הלאומי ששילמת עד היום יקטן כנראה, שכן תשלמי ב.ל. על עבודתך ולפני כן גבו ממך ב.ל. כלא עובד. לעניין מס הכנסה וב.ל. על ההכנסה האקטיבית - לגבי מס הכנסה, ישנן הוצאות שניתן לנכות כפרילנסר אולם לא כשכיר, אבל מנגד ישנן עלויות שוטפות של הנהח"ש ודוח שנתי שאין לשכיר, ולגבי ב.ל. עדיף להיות שכירה כי אז חלק מהב.ל. משולם על ידי המעביד. בקיצור - גשי ליעוץ עם נתונים סספציפיים. כל רו"ח יוכל לחשב את הכדאיות על סמך הנתונים שלך.