מיסוי שכירות דירות

  • מס הכנסה על שכירת דירה
    מיכל | 26/09/2010 08:27

    ברשותי דירה יחידה שבה אני גרה. אני עומדת להשכיר אותה בקרוב בשכירות חודשית של 5100 ולשכור במקומה דירה אחרת במחיר קצת יותר גבוהה באזור אחר. בעקרון מ4800 אמורים לשלם מס הכנסה על הכנסה משכירות, אך במקרה שלי זוהיא לא הכנסה פשוט בחרתי להשכיר את הדירה שלי ולשכור אחרת במקומה. לא יוצא לי שום הכנסה מהעיסקה הנ"ל. האם אני עדיין מחוייבת במס הכנסה?

    • מיסוי שכירות דירות
      ורטהים אבישי ***צונזר ע"י המערכת*** | 26/09/2010 10:24

      על מנת שתוכלי לקבל תשובה מוסמכת יש לקבל נתונים נוספים , ביניהם מקום הדירה הראשונה , מקום הדירה החילופית , - מרחק בין 2 הדירות , סיבת ההחלפה , האם אלו הדירות היחידות שברשותך . ***צונזר ע"י המערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

    • מס על שכירות
      סלי אילון, רו"ח | 26/09/2010 13:55

      כן. תהיי חייבת במס על ההכנסה מהשכירות, למרות ששכרת דירה אחרת במקום זו שאת משכירה. יחד עם זאת, יש שלושה מסלולים לחיוב במס שיכולים להתאים לך, וכדאי להתייעץ עם רו"ח למסלול הכדאי ביותר.