קופת גמל

  • קופת גמל
    ארבל | 13/08/2010 15:46

    שלום, שאלה בקשר לקופ"ג, הנתונים הם: 1. עבדתי 8.5 חודשים במקום עבודה. 2. המעביד לא הפריש עבורי לקופ"ג. 3. לאחרונה, יומיים לפני שעזבתי, המעביד קרא לי, והביע את רצונו (לפתוח לי קופ"ג. הוא רצה לפתוח לי ביטוח מנהלים או משהו כזה, אבל אני הסבתי את תשומת ליבו לעובדה שיש לי קופ"ג ממעביד קודם. בקיצור הוא מילא את הטפסים לקופג שבקשתי. ואז ראיתי שהברוטו שהוא רשם לצורך הפרשה לקופג לא כולל מרכיב קבוע בשכר שלי, שעות נוספות גלובליות, הסבתי את תשומת לבה של חשבת השכר לעניין זה והיא אמרה שתדבר עם המנהל בקשר לזה. אני יודעת שהרכיבים הקבועים בשכר נכללים לצורך הפרשה לקופג. שאלתי השניה, האם כעת, כאשר הוא יפריש עבורי לקופג עבור כמעט שנה עבודה, איך אשלם על זה מס? האם יש איזשהו חוק או תחשיב במקרה כזה? במילים אחרות, איך כל ההפרשה הזאת תשפיע על התלוש האחרון שלי אצל המעביד? תודה רבה, ארבל.

    • קופת גמל
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 15/08/2010 13:42

      תשלום בגין שנה קודמת יוצר עיוותי מס, ומומלץ שתפני לפורום דיני עבודה הן לגבי שיטת הפיצוי על כל והן לגבי החלק השני של שאלתך. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • קופץ גמל-תגובה
        ארבל | 15/08/2010 17:34

        עו"ד פוגל, ראשית תודה לך על תגובתך, מדובר על הפרשות לקופ"ג לשנה זו, 2010. שאמורים להכנס לתלוש השכר שלי לחודש אוגוסט 2010. איך זה ירד לי בתלוש, ובאיזה אופן אני אזוכה ממס. אודה לך על תשובתך.