הפרדה בן האזרחי לפלילי

  • סעיף 117 (א)
    ג'מיל | 01/07/2010 04:48

    שלום אם עוסק עשה אחת העבירות המפורטות בסיף 117 (א) לחוק מע"מ ונדון לצורך העניין למאסר למשך שנה,האם בזה הוא שילם על מעשיו? הכוונה שלי האם בנוסף מע"מ יכול לקבוע לו שומה ויחייב אותו לשלם? או שזה מאסר או תשלום? (נניח במקרה שאדם לא פתח תיקים ברשויות,ומצטבר שהנ"ל לא דיווח על עסקאות בסך 200000 ש"ח )

    • הפרדה בן האזרחי לפלילי
      חנהן כהן, עו"ד | 01/07/2010 16:49

      סעיף 117 לחוק מעמ עוסק בעבירות כלומר בפאן הפלילי של מעשיו או מחדליו של אדם. בית המשפט הוא הקובע את הענישה בגין עבירות פליליות ויכול להטיל עונש מאסר או כספי או שניהם.לצורך הרשעה בדין הפלילי נדרשת הוכחה ברמה של קרוב לודאי כי האדם ביצע את כל יסודות העבירה ובכלל כך כוונה לבצע את העבירה. בעניין אי תשלום המס, , רשאי מנהל מעמ להוציא שומת מס לגבי תשלום המס, ולדרוש את התשלום, לעיתים קרובות נדרש אף תשלום קנס עד גובה כפל המס שלא שולם. העוסק רשאי להגיש השגה למנהל מעמ על סכום השומה ואם מנהל מעמ דוחה את ההשגה קיימת זכות לערער בבית המשפט (ערכאה אזרחית). בית המשפט רשאי בהליך זה לקבל את השומה כולה או חלקה או לקבל את הערעור וכו. כאן המשמעות הנה כספית בלבד . רצוי מאד מאד להוועץ בעו"ד המומחה במסים הן לפאן הפלילי והן לפאן האזרחי. יש לציין, כי תשלום מהיר של המס שלא שולם, עשוי להקל על ענישה בחלק הפלילי.

      • פן ולא פאן

        היחיד של פנים הוא פן . פאן הוא אל יוני חתי תיש חצי אדם עם חליל רועים. מכיוון שנהג להפחיד את הרועים שמו נקשר לפאניקה.