חובות עמותה

  • שאלות לגבי עמותה שהינה מלכ"ר
    מיכאל | 29/06/2010 16:03

    שלום רציתי לשאול כמה שאלות ברשותכם: 1) האם עמותה שמחזורה השנתי נמוך מ-130 אש"ח חייבת בהגשת דוח למס הכנסה? 2) האם הדוח חייב להיות מבוקר על ידי רואה חשבון (בהנחה שאיני מבקש עדיין הכרה כמוסד ציבורי לעניין סעיף 46) 3) עד מתי יש חובה להגיש את הדוח?איזה עוד מסמכים צריך להגיש? 4) במידה ובשנה הבאה כאשר אגיש את דוח 2010 ארצה לקבל הכרה כמוסד ציבורי לעניין סעיף 46 האם אצטרך להגיש שוב את דוח 2009 מבוקר?! בתודה מראש מיכאל

    • חובות עמותה
      חנן כהן עוד | 29/06/2010 22:08

      כל עמותה חייבת בהגשת דוח למס הכנסהעד מחזור של כ 500000 אין חובה לרו"ח מבקרהמועד להגשת דוח למס הכנסה כמו כל תאגיד וישנן ארכותהמועד להגשת דוח לרשם העמותות 30 ביוני - ניתן להגיש עד סוף ספטמבר אך אז אישור ניהול תקין יתעכבלקבלת אישור לסעיף 46, כנס לאתר רשות המסים תחת סעיף מלכרים - יש שם הנחיות לקריטריונים לזכאות להגשת בקשה.

      • ועוד משהו - דוח מילולי
        חנן כהן | 29/06/2010 22:26

        בנוסף לכל הנל יש להגיש לרשם העמותות דוח מילולי