שתי שאלות

  • שתי שאלות - חישוב ביטוח לאומי וחבות מס שלילית
    giladbr | 13/06/2010 17:07

    שלום,1. אני לא מבין את הסיפור עם חישוב דמי ביטוח לאומי. הרי שיעור התשלומים לביטוח לאומי נקבע לפי ההכנסה החייבת במס הכנסה. מצד שני, התשלומים עצמם הם הוצאה מוכרת למס הכנסה ב-52%. לכן, יוצא שאתה משלם לפי סכום מסויים, שבסופה של שנת המס נקבע גם לפי כמה שכבר שילמת! מעין "הפניה מעגלית" (אם להשתמש בשפת אקסל).ואם זה באמת כך, אז בעצם כדאי לתכנן את המקדמות לביטוח לאומי כך שבסוף השנה חבות הביטוח הלאומי תצא הכי נמוכה, לא? כלומר אולי עדיף להגדיל את המקדמות במטרה להוריד את ההכנסה החייבת, ובסופו של דבר לשלם פחות לביטוח לאומי (ולקבל החזר מביטוח לאומי בשנה הבאה)?2. חבות מס שלילית - האם יש דבר כזה?אם נגיד הגעתי להכנסה החייבת ב-5000 ש"ח מס הכנסה, אך נקודת הזיכוי שלי מעניקות לי הטבת מס בגובה 5304 ש"ח. האם אני זכאי להחזר מס של 304 ש"ח? או שפשוט אני צריך לשלם 0 מס על שנה זו?יש הרי את היוזמה החדשה של "מס הכנסה שלילי" אבל להבנתי מדובר רק על שכירים במדרגות מס נמוכות...תודהגלעד

    • שתי שאלות
      סלי אילון, רו"ח | 20/06/2010 11:51

      1. יש מעיין הפניה מעגלית אבל אין בעיה עם זה כי הניכוי 52% ניתן על סכומים ששולמו בפועל באותה שנה, ולא על הסכומים שצריך לשלם כך שבשנה הבאה כשתקבל החזר על ב"ל ששילמת ביתר, הוא יוריד את הניכוי באותה שנה. 2. למעט היוזמה של מס הכנסה שלילי, אין החזר מס אם לא שילמת אותו. כך אם נק' הזיכוי מעניקות סכום גבוה מהחיוב, תשלם 0 (אפס).