נק' זיכוי לפרוד המשלם מזונות ילדים

  • נקודות זיכוי, הקלות מס
    יוסי | 13/06/2010 06:57

    שלום, אני בתהליך גירושין מתמשך מזה כשנתיים וחצי. אשתי עזבה את הבית. אני המפרנס היחיד. הסטטוס עדיין נשוי שאשתו עובדת. האם מגיע לי נקודות זיכוי נוספות?  האם מגיע לי זיכוי מס כל שהוא?תודה

    • נק' זיכוי לפרוד המשלם מזונות ילדים
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 13/06/2010 23:26

      לשאלת עיסוקה של אשתך אין נפקות. בעבר, היית יכול לקבל נקודת זיכוי בגין אשה שאינה עובדת. לא כיום, לא עוד ! באשר למצבך האישי והפורמלי, הרי שגם אם הינך נשוי פורמלית אך פרוד בפועל ויותר מכך משלם מזונות לילדיך, או אז תוכל לקבל נק' זיכוי. אם תפנה למס הכנסה, תוכל לקבל חוברת ובה מלוא זכויותיך לרבות בעניין הנשאל על ידך ובצירוף טבלאות עדכניות של זיכויי המס, כמה ובגין מה. הללו , יש לזכור משתנים מעת לעת ולכן חשוב להתעדכן.