מס רכישה

  • מס רכישה
    אביחי | 13/06/2010 04:13

    אני חבר בקבוצת רכישה. זוהי דירתי הראשונה. הקרקע נרכשה ובקרוב הקבלן מתחיל לחפור יסודות. בימים אלו ברצוני לרכוש דירה יד שניה במקביל. שאלתי, האם עלי לשם מס רכישה והאם זה תלוי בשלב הבניה בקבוצת הרכישה בה אני חבר

    • מס רכישה
      עו"ד זהר נוה | 13/06/2010 20:15

      אביחי שלום, כל רכישת מקרקעין, בין אם זה מגרש ובין אם זה דירה, מחוייבים בתשלום מס רכישה. אין זה רלבנטי אם הבניה בקבוצת הרכישה התחילה או לא. האדמה כבר נרכשה ומס שולם על ידך ולכן הדירה תחשב כנס שני לו מדרגולת מס משלו עו"ד זהר נוה *********צונזר******** l

    • דירה לעניין מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 13/06/2010 20:23

      דירה מוגדרת במס רכישה, לרבות דירה שיש עימה התחיבות של המוכר לסימה. הרכישה דרך קבלן הדבר ברור, לעניין קבוצת רכישה הדבר יותר מסובך. היה וקבוצת הרכישה הינה כזו שבמועד רכישת הקרקע חתמת גם על הזמנת שרותי בנייה, קרי בפועל רכשת דירה שלמה, הרי שכבר כעת היה עליך לשלם מס רכישה כדירת מגורים, ולכן הדירה הבאה הינה שנייה. היה והמדובר בקבוצת רוכשים שרכשו קרקע, ללא כל התחיבות לבנייה בשעת הרכישה והקבלן המבצע טרם נקבע, ורק מאוחר יותר חיפשתם קבלן ובניתם אצלו, הרי שהמדובר בקרקע ולא דירת מגורים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • שאלת הבהרה
        אביחי | 13/06/2010 23:02

        הרכישה בקבוצת הרכישה היתה אמנם של קרקע וכך גם מוסתה בידי הרשויות והקבלן נבחר על ידינו בשלב מאוחר יותר והבניה עצמה טרם התחילה. ברצוני לודא שאני מבין נכון שרכישה זו לא פוגעת באפשרותי לקנות דירת מגורים נוספת מיד שניה שתמוסה במס רכישה החל מהמדרגת מס הבסיסית של אפס אחוז וזאת גם לאחר שתהיה בבעלותי הדירה מקבוצת הרכישה.