דירה במתנה

  • מס שבח-מה יום המכירה לדירה שניתנה ללא תמורה?
    חיים | 03/06/2010 17:57

    אבי קנה דירה בשנת 2000 ב- 2008 העבירה לי ללא תמורה. והייתי פטור ממס שבח נאלצתי מסיבות כלכליות קשות למכור החודש את הדירה. א. לעניין מס שבח - מה ייחשב יום הרכישה, היום שקיבלתי ללא תמורה (2008) או היום שאבא שלי רכש את הדירה ב- 2000? ב. לעניין מס שבח, מה שווי הדירה בעת הרכישה, האם שוויה לפי מה שאבא שלי שילם כשקנה אותה או לפי הערכת שמאי שהגשתי בדיווח למיסוי ביום שקיבלתי אותה? תודה על כל עזרה.

    • דירה במתנה
      חנן כהן עו"ד | 04/06/2010 00:48

      שווי הרכישה שלך הוא המחיר שנקבע בשומת מס שבח שהוצאה לך בעת קבלת המתנה ובגינה שילמת מס רכישה מופחת. כך גם יום הרכישה. שים לב שהשבח יהיה הפרש בין מחיר המכירה כיום לבין המחיר שנקבע בעת המתנה פחות מס רכישה ששולם על ידך והוצאות אחרות אם היו בגין הדירה- בכל מקרה יש מס של 20% על השבח

      • שבח בדירה במתנה
        סלי אילון, רו"ח | 07/06/2010 13:30

        בניגוד לעמיתי המלומד, אני סבור שמקבל המתנה נכנס לנעלי נותן המתנה לעניין שווי רכישה ויום רכישה. כך, השווי ביום שקיבלת את הדירה במתנה לא רלוונטי בכלל. בנוסף, וגם כאן דעתי שונה מדעתו של חברי, מס השבח איננו 20% על השבח כלל וכלל. בתוך שבח יש סכום אינפלציוני שאיננו חייב במס או חייב בשיעור 10% (נדיר), ואף חלק השבח הריאלי חייב במס שולי על השבח לפני נובמבר 2001. רק חלק השבח הריאלי שנצמח לאחר נובמבר 2001 חייב במס של 20%. ממליץ להשתמש בסימולטור באתר רשות המיסים ולקבל כמעט במדוייק את סכום המס שיוטל על העסקה.

        • כניסה לנעליים בהורשה כדברי סלי
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 07/06/2010 14:35

          לאחר שעינתי בתשובות עמתי אני מצטרף לדעתו של מר סלי אילון ואכן החישוב ושיעורי המס הינם כמצויין בתשובתו של מר איילון. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

          • מקבל את דעתו של סלי ומודה בטעות -
            חנן כהן | 07/06/2010 16:09

            אכן יש להכנס לנעלי נותן המתנה