דירה מזכה

  • פטור ממס שבח
    עדי | 03/06/2010 15:44

    שלום, הופניתי ע"י פורום מקרקעין. רכשתי דירה (על הנייר) מקבלן לפני שנתיים, לפני חודש בנייתה נסתיימה. ברצוני למכור את הדירה בפטור לפי סעיף 49ב(2) (לא אוכל לנצל פטור לפי 49ב(1)). השאלה היא האם אני צריך לגור בדירה זו תקופה מסוימת טרם מכירתה, ע"מ שהדירה תוגדר כדירה מזכה. ראיתי בסעיף הגדרה שאומרת שדירה צריכה לשמש למגורים תקופה של 4/5 מתוך התקופה לפיה מחושב מס שבח. האם התקופה האמורה מחושבת מיום הרכישה? ישנו סייג באותה ההגדרה שברגע שלא נעשה בדירה שימוש כלשהו, אז תקופה זו תחשב כתקופת מגורים. האם במקרה זה התקופה לפני בניית הדירה נחשבת תקופת מגורים ובעצם עונה על הגדרה של דירה מזכה?

    • דירה מזכה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 05/06/2010 22:37

      התשובה בגוף השאלה, די שנדירה חוברה לחשמל וניתן תופס 4. דירה ריקה כדירת מגורים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים