עסקת נטו

  • האם עלי לשלם מס שבח?
    פ | 10/05/2010 20:54

    התקשרתי בעסקת מקרקעין בה אני הייתי המוכר, ובחוזה התנינו שכל המיסים כולל מס שבח ישולמו ע"י הקונה. מבדיקה שעשיתי מצאתי שטרם שולם מס שבח, האם אני יכול להגיש תביעה לבימ"ש שיצהיר כי העסקה מבוטלת ו/או פיצוי בגין הפרת ההסכם, ודירשה לחייב את הקונה לשלם מס שבח בהקדם?

    • עסקת נטו
      חנן כהן עוד | 12/05/2010 08:44

      הכל תלוי בניסוח החוזהבכל מקרה עליך לדעת כי מבחינת רשויו המס אתה הוא החייב במס ולכן יש לך אינטרס עליון להסדיר את העניין מולם ואז להיפרע מהקונה. אחרת לא תוכל לרשום את הנכס על שמך ללא אישורי מסים

    • הבהרה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 12/05/2010 11:55

      היות ואתה המוכר, כמובן שעל הקונה לדאוג שהנכס לא ירשם על שמו. מצד שני רשויות המס מכירות אותך בלבד, כי אתה החייב חוקית במס, ולכן רצוי שתיוועץ בפורום חוזים או נדל,ן למימוש זכויותיך. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • הבהרה לעניין נסקת נטו במס שבח
      אתי ושדי מוממחית מיס | 15/09/2010 20:26

      בעסקת נטו רק לעניין חישוב המס משמעותי לציין את העובדה כי הקונה משלם את המס, אבל מבחינת חבות המס, היא חלה אך ורק על המוכר מבחינת רשות המס אשר תפנה רק למוכר לתשלום החוב.