דוח מע"מ

  • איחור בדיווח למע"מ בגלל נסיעה לחו"ל
    ליאת | 06/04/2010 13:37

    שלום רב, אם אני נוסעת עד 20/5 לחו"ל ולכן אאחר בדיווח למע"מ (של חודש אפריל)במספר ימים. כיצד ניתן להימנע מתשלום קנס בגלל האיחור והאם ניתן להודיע למע"מ מראש? איך מתנהלים במצב כזה? תודה.

    • דוח מע"מ
      מ.ב | 06/04/2010 15:52

      את יכולה להגיש את הדוח בדואר עם צ'ק דחוי ל15/4 או לבקש מכר שלא נוסע לשלם עבורך את הדו"ח או לפנות ליועץ מס או רו"ח שיעשו זאת עבורך

      • זה לא פותר לי את הבעיה.
        ליאת | 06/04/2010 17:42

        הבעיה היא לא בשליחת הציק אלא בחישוב המע"מ. אני לא יכולה להגיש חשבוניות והכנסות כי אני בחו"ל ולכן אי אפשר לחשב את המע"מ. רק כשאני חוזרת מחו"ל אני יוכלה לבדוק ולסדר את כל הטפסים. אז מה הפיתרון?

        • דו"ח באיחור
          מ.ב | 06/04/2010 20:23

          תנסי לפנות לתחנת המע"מ בה את רשומה אולי יתנו לך פתרון למרות שאין זה בסמכותו. מה שנותר לך לדעתי הוא להגיש את הדוח באיחור אז לכתוב מכתב בו בקשה לויתור על הקנס ואם זאת הפעם הראשונה יותרו לך. מכיוון שמדובר בימים ספורים וכנראה בסכום לא גדול ההצמדה והריבית בהם תחויבו יהיו נמוכים.

    • דיווח מע"מ באיחור
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 07/04/2010 13:23

      ישנה אפשרות לדווח דרך האינטרנט ואז ניתנת אורכה של מספר ימים נוספים, בדר"כ עד ה-19 לחודש. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים