הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

פטור ממס שבח

  • דירה יחידה כתנאי לפטור ממס שבח
    חיים | 21/03/2010 20:52

    שלום, ב- 2000 רכשתי דירה ומכרתי אותה ב-2008. ניצלתי פטור ממס שבח , איני יודע איזה (נעשה ע"י עו"ד). ב- 2007 רכשתי דירה אחרת ואני מוכר אותה החודש. עד לא מזמן הנחתי שאין לי אפשרות לניצול פטור ממס שבח. אבל נודע לי באקראי, שבמיסוי אני נחשב כמחזיק בדירה יחידה. איני מבין את המשמעות, האם זה אומר שאוכל לנצל פטור ממס שבח?

    • פטור ממס שבח
      מ.ב | 23/03/2010 09:27

      אתה תהיה זכאי לפטור על הדירה אם בתום ארבע שנים ממכירת הדירה החוק מתיין זאת בבירור באופן הבא: "הפטור ניתן לאדם המוכר דירת מגורים ואשר לא מכר דירה נוספת במשך ארבעת השנים שקדמו למכירת דירתו הנוכחית, יהיה זכאי לפטור בגין מס שבח, גם אם בבעלותו דירה נוספת וגם אם מעולם לא גר בדירה הנמכרת. יחד עם זאת, קיימים סוגי פטור נוספים הקיימים בסעיף 49 לחוק. אני מציע לך לעיין בחוק דרך הקישור באתר בפורום דיני מיסים באזור ביאור מונחי מיסים בקצה השמאלי למטה.