מס שבח

  • בבקשה תשובה דחוףףףף
    כרמית | 19/03/2010 21:24

    יש בבעלותי דירה אחת שרכשנו אותה לפני כ שלוש שנים קצת פחות רכשנו את הדירה ב 540000 והיום ניתן למכור ב כ900000ש"ח אנו רוצים למכור את הבית על מנת לשלם חובות שונים ולהחליך לדירה קטנה יותר האם נצתרך לשלם מס רכישה על הרווח למרות שזוהי דירה יחידה שמשמשת למגורי המשפחה? איזה עוד מיסים נצתרך לשלם וכמה ? חשוה לי לדעת לפני שנעשה את הצעד תודה

    • מס שבח
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 21/03/2010 18:54

      ככלל כל 4 שנים כל אחד זכאי לפטור על דירת מגורים מזכה. אם לא ניצלתם ב-4 שנים את הפטור, תהיו פטורים כעת. רכישת דירה חדשה בסכום נמוך יותר תופטר ממס רכישה כדירה יחידה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים