נקודות זיכוי

  • נקודות זיכוי
    דליה | 01/03/2010 09:26

    שלום, רציתי לדעת כמה נקודות זיכוי מקבל חייל משוחרר? וכמה נקודות זיכוי על התואר הראשון או השני ? שמעתי שמקבלים רק חצי נקודת זיכוי בלבד , האם זה נכון? תודה

    • נקודות זיכוי
      מישל | 02/03/2010 16:43

      תשובה: הזכאות של חייל משוחרר לנקודות זיכוי תלויה בתאריך סיום השירות הסדיר ובמשך תקופת שירותו הסדיר. ככלל, תקופת הזכאות הינה למשך 36 החודשים הראשונים שלאחר חודש השחרור משירות סדיר: לגבי חייל משוחרר ששוחרר החל מיום 1 ביולי 2007: לגבי גבר : - אם שירת שירות סדיר של לפחות 23 חודשים מלאים - 1/6 נקודת זיכוי - אם שירת שירות סדיר במשך פחות מ 23 חודשים מלאים - 1/12 נקודת זיכוי לגבי אישה:- אם שירתה שירות סדיר של לפחות 22 חודשים מלאים - 1/6 נקודת זיכוי - אם שירתה שירות סדיר במשך פחות מ 22 חודשים מלאים - 1/6 נקודה. תשובה: החל משנת המס 2006 , ניתן לקבל נקודות זיכוי בשל סיום לימודים לתואר אקדמי. הזיכוי יינתן לתושב ישראל שסיים לימודיו החל משנת המס 2005 בשנה שלאחריה )תעודה משנים קודמות לא מזכה בהקלה ממס). בנוסף מסיימי לימודים לתעודת הוראה וכן מסיימי" לימודי מקצוע" זכאים להקלה במס . לימודי מקצוע: לימודים לרכישת מקצוע מסוים, בהיקף שעות לימוד הזהה ל 1,700- שעות לימוד הנהוגות במוסד להשכלה גבוהה. תעודת מקצוע: תעודה הניתנת בסיום לימודי מקצוע, המוכרת ע"י משרד ממשלתי. ההטבה הניתנת היא מחצית נקודת זיכוי בשנות המס שלאחר שנת סיום התואר וכמספר שנות הלימוד לתואר/מקצוע אך לא יותר משלוש שנים לתואר ראשון/מקצוע ושנתיים לתואר שני.