חסרים נתונים ....ובכל זאת

  • בן זוג רשום
    פבי בקלו | 27/02/2010 07:02

    כשנת 2007 בחודש מאי אשתי פתחה תיק עוסק פטור במעמ ותיק לעצמאי במס הכנסה. פקיד המס קבע על דעת עצמו שהיא תהיה בן הזוג הרשום. אני עובד שכיר . בשנת 2007 הגשנו דו"ח למס הכנסה שבו לעסק העצמאי היה הפסד וקבלנו החזר מס. בשנת 2008 הגשנו דו"ח למס הכנסה שבו לעסק העצמאי היה רווח מזערי וקבלנו שוב החזר מס. כחודש לאחר קבלת החזר המס בגין 2008 קבלנו פניה ממפקח מס הכנסה ,שטען שקבלנו החזרי מס שלא באמת מגיעים לנו ,וביקש שנחתום על הסכם עבור 2 השנים לפיו תתווסף משכורת מאולצת לאשה שהיתה עצמאית. לטענתו ,זה שאשתי נקבעה בזמנו כבן הזוג הרשום,נבעה מטעות של הפקיד,וכתוצאה מזה נהנינו מהטבות מס שלא בצדק. אם נחתום על ההסכם המוצע יהיה עלינו להחזיר מס . הוא גם טען שבשלב זה אין בכוונתם להחליף את בן הזוג הרשום. האם בקשתו של המפקח סבירה ומקובלת ? מה יקרה אם לא נסכים לחתום על ההסכם ?

    • חסרים נתונים ....ובכל זאת
      עו"ד | 27/02/2010 09:10

      1. חסרים נתונים על ההכנסה של האשה בשתי השנים . 2. מניסיון כנראה שדרישתו של מפקד מ"ה אינה חוקית , ולו מהטעם שהוא ביקש להגדיל שכ"ע של האשה , דבר שלא עושיםבמ"ה כמעט בכלל , אלא נזהרים ממנו , השאלה האם ההחזר נבע מכך שהאשה נרשמה כבת הזוג הרשומה , לא ברור כי אתה ציינת שמבקשים להגדיל שכ"ע מאולץ של האשה .... מייעץ לך להתייעץ עם רו"ח שלך הוא יכול לפתור לך את העניין עם מ"ה אחרי שיראה את החומר . 3. אתם לא חייבים לחתום על ההסכם , ואז תיקבע לכם עוד ישיבה עם מפקח אחר, לאחר מכן יוחלט האם להוציא לכם צווים , אם כן אז יש לכם זכות להגיש ערעור מס הכנסה . 4. יתכן ומפקח המס מנסה לנצל אי פקיאותכם בחוקי המס .

      • בן זוג רשום
        פבי בקלו | 27/02/2010 09:21

        האשה היא בן הזוג הרשום. בוצע חישוב מאוחד. וקבלנו נקודות זיכוי לפי סעיף 38 שאותם הוא רוצה למנוע. הוא גם חושב שלא ראוי היה לקזז את ההפסד של האשה מ 2007 מהכנסות הבעל.

        • למה ביקש להגדיל את שכ"ע של האשה ?!!  לת
          עו"ד | 27/02/2010 09:42

          • בן זוג רשום
            פבי בקלו | 27/02/2010 09:48

            זו טכניקה שלטענתו תפצה את מס הכנסה על נקודות הזיכוי שקבלנו,שלא בצדק, לטענתו.כתוצאה מכך יהיה עלינו להשיב למס הכנסה חלק נכבד מההחזרים שקבלנו.

            • זה פסול וכנראה שאין לו הרבה נגדכם
              מסאלחה ג'אודת רו"ח-***צונזר ע"יהמערכת*** | 27/02/2010 11:14

              המפקח לוחץ כדי שתחתמו על ההסכם , אין לו משהו ביד בכל מה שקשור לבן זוג הרשום , אם כל מה שיש לו זה רק עניין בן זוג הרשום אז לא לחתום על ההסכם ואם יש לו או לכם עניינים אחרים !!! אז יש לקבל ייעוץ , אבל שוב בכל מה שקשור לגבי בן זוג הרשום זה רק ללחוץ עליכם. -***צונזר ע"יהמערכת***