זיכוי לתואר

  • תואר אקדמי - שאלה בנושא זיכוי מס
    חגי | 22/02/2010 23:29

    שלום, ב-1998 סיימתי תואר ראשון 4-שנתי בהנדסה עם תואר B.Tech (למוסד בו למדתי לא היה אפשרות להעניק את התואר המקובל: B.Sc). בכל השנים הצהרתי בדוחות מס הכנסה כי אני מהנדס. במהלך 2008 השלמתי לתואר B.Sc באותו מוסד, בתוכנית ייעודית. אני מגיש בימים אלו דוח שנתי על 2009. שאלתי היא, האם אני זכאי להגיש בקשה לקבלת נקודת זיכוי לאור סיום התואר ב-2008? האם בטופס 119 עלי להצהיר כי למדתי במשך 5 שנים? כמו כן, ב-2010 סיימתי תואר שני דו-שנתי. במידה והתשובה לשאלה הראשונה חיובית (ואהיה זכאי לזיכוי מס למשך 3 שנים עבור התואר הראשון), האם בדוח 2011 אוכל להגיש בקשה לזיכוי כפול בגין שני התארים? לתשובתכם אודה, חגי.

    • זיכוי לתואר
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 24/02/2010 12:24

      ראשית אין זיכוי כפול, מקבלים הגבוה מבין. לעניין ההשלמה, זו שאלה בעייתית, והמחוקק לא כיוון אליה, ביחוד שהלימודים המקוריים היו לפני תחילת החוק. עליך להחליט האם לפנות למ"ה ולשאול או כל החלטה אחרת כל עוד היא חוקית ומגובה בחוות דעת. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים