חשבונית למי

  • למי עלי להוציא את חשבונית המס?
    ל.א. | 21/02/2010 11:08

    שלום רב, אודה לתשובתך. שאלתי היא כזו: אדם שהוא אינו הלקוח שלי הגיש ערעור והפקיד ערבון עם הגשת הערעור. אני מייצגת את הצד שכנגדו הוגש הערעור. לימים הלקוח שלי זוכה וביהמ"ש פוסק כי העירבון יועבר אלי באופן ישיר ע"י מזכירות בית המשפט כתשלום בגין שכ"ט+ מע"מ. התשלום מגיע אלי ממזכירות בית המשפט ונשאלת השאלה למי עלי להוציא את החשבונית, האם לאדם שהפקיד את הכסף בקופת בית המשפט? ( שכן בפועל הוא זה שכספו הועבר אלי ויש לו אסמכתא על הפקדת הכסף אך אין לו אסמכתא מה נעשה בו) או ללקוח שלי ( אשר בפועל לא הוא שילם את הכסף והוא לא הוציא סכום זה מכיסו)? יודגש כי לא מדובר על קבלת הכסף כפיקדון שמועבר ללקוח שלי או שאני לוקחת את חלקי כשכ"ט מתוכו אלא תשלום שכ"ט שמועבר ישירות אליע"י הצד השני באמצעות בית המשפט, מה עושים? ההגיון הישר אומר לי כי זה כאילו הוא שלח לי צ'ק לפקודתי והוא זה שבפועל שילם ועליי להוציא לו חשבונית כי זה מה שמשקף את מצב הדברים, אך ישנם חברים שהתיעצתי עמם שאמרו לי כי עלי להוציא החשבונית ללקוח, אך לטעמי זוהי חשבונית שלא משקפת את הדברים לאשורם, אשמח להשכיל.

    • חשבונית למי
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 24/02/2010 12:33

      ככלל חשבונית מוצאת למקבל השרות, גם אם מישהו אחר שילם. עקב האחריות הרבה על מוציא החשבונית, גם במישור הפלילי הייתי ממליץ לסור למשרד מע"מ אליהם את משתייכת ולשאול לעצתם. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

    • ללקוח שלך ....
      מסאלחה ג'אודת רו"ח | 27/02/2010 09:55

      1. כספי הפקדון של הצד שכנגד בגין הוצאות ושכ"ט מיועדים ללקוח שלך ולא לך , על אף שהועברו לחשבון שלך . 2. את כעו"ד תקבלי שכ"ט מהכסף שהועבר אלייך , אם שכ"ט שסוכם ביניכם הוא פחות מהכסף שהועבר אלייך אז את היתרה תוחזר ללקוח שלך , ואם הלקוח כבר שילם לך את שכ"ט לפני זה אז את כל הכסף יועבר ללקוח שלך , חשבון הבנק שלך הוא רק צינור להעברת הכסף ללקוח שלך .

      • תודה אבל נראה לי שלא הבנת את השאלה שלי.
        ל.א. | 27/02/2010 17:13

        הצד השני מעביר אלי את הסכום האם הגיוני שאני לא צריכה להוציא לצד השני שום דבר, קבלה על פיקדון , או כיו"ב? ממי הוא יקבל אישור על מה נעשה עם כספו? בנוסף, הצד השני במקרה זה הוא זה שמשלם את שכר טרחתי, כך נקבע בבית המשפט ולכן לטעמי עלי להוציא את החשבונית של שכה"ט אליו ובגין ההוצאות עלי להוציא לו קבלה על פקדון, האם דבריי נכונים?

        • קבלה על פקדון
          יריב גולד-יועץ מס | 28/02/2010 13:11

          את מוציאה קבלה על פקדון בגין כל הסכום לצד ששילם. ללקוח שלך את מוציאה חשבונית מס רק בגין החלק שלך בשכ"ט. כשתעבירי את הכסף ללקוח שלך תצרפי לתיק את צילום השיק/העברה בנקאית.