לכאורה יש לך קייס חזק..

  • החזר מס
    sim | 20/02/2010 23:38

    השאלה שלי ארוכה מעט. אימי ז"ל עבדה במקום בו הקצו לעובדים אופציות באמצעות נאמן, האופציות עברו על שמי לאחר פטירתה ובעת המימוש ניכו מהן מס של כמעט 50%. לאחר בירור הובהר לי כי הנאמן מנכה באופן גורף לכל העובדים מס באופן שרירותי ואז הם מזוכים במשכורתם כל אחד לפי גובה המס שלו. העניין הוא שאני לא עובד החברה, למעשה אני לא עובד כלל וניכו לי כמעט 50% מס. מה עליי לעשות? הפקיים במס הכנסה לא ממש סגורים על עצמם. אציין כי אני נשוי ואני לא רוצה שיקחו בחשבון את הכנסתה של אישתי.

    • לכאורה יש לך קייס חזק..
      מסאלחה גאודת -רו"ח-***צונזר ע"יהמערכת*** | 27/02/2010 10:02

      1. לדעתי יש לך קייס חזק . 2. מה אמרו לך במס הכנסה ? 3. דע לך , כי אם לא היו לך הכנסות אז אתה תנצל את נקודות הזיכוי שיש לך ועוד ... 4. לגבי הכנסות אשתך , יתכן ולא תהיה הכסה של שניכם , הרי מדובר בירושה , צריך לבדוק יותר לעומק .... 5. השאלה מתי מומשו האופציות , 6. איזה הכנסות יש לך , ציינת שאינך עובד , האם אין לך הכנסות ??? -***צונזר ע"יהמערכת***

      • החזר מס
        sim | 27/02/2010 10:15

        ראשית, תודה רבה על התשובה. האופציות מומשו ב2009 בשני מועדים (הן היו מחולקות למנות כשלכל מנה מועד הבשלה אחר). ב2009 הייתי סטודנט, לא עבדתי. האם השנה בה האופציות מומשו היא השנה הרלוונטית? כיצד אוכל לדעת מה גובה המס הנכון שאמור להיות מנוכה לי. למשל, במועד אחד סכום ההטבה היה 37,652 ש"ח (מתוכם הטבה פירותית בגובה 31,103 ש"ח) וניכו לי מס הכנסה במקור בסך 14,307 ש"ח - זה קצת הרבה לא? ניכו לי גם מס בריאות וביטוח לאומי בסך 5,421 ש"ח - כיצד אדע כמה מגיע לי חזרה? מה קורה במקרה שבמשך השנה שולמו מסביטוח ובריאות, האם גם על זה מגיע לי החזר? תודה רבה