מיסוי

  • פוסט דוקטורט בארה"ב
    רון | 08/02/2010 00:28

    שלום רב, אני מתכנן להתחיל פוסט דוקטורט בקליפורניה בקיץ. השכר יתקבל כמשכורת (salary) ולא מלגה (stipend). אני אקבל ויזת J1, ואשהה שם כשנתיים. שאלותי הן: מהם המיסים בהם אחוייב ממשכורת שנתית של 42,000$, למי עליי לשלם (ישראל או ארה"ב) וכמה בערך ישאר בנטו? וכן האם ניתן להכיר בהוצאות מחייה (שכ"ד, חשמל) לצורך המס?

    • מיסוי
      עו"ד דרדיקמן | 08/02/2010 14:44

      שלום רב, שיטת המיסוי בישראל שונתה למיסוי פרסונאלי כלל עולמי דהיינו תושב ישראל ימוסה על הכנסותיו הכלל עולמיות (מבלי להתייחס לאמנות מס). ברגע שעברת לארה"ב וחדלת מלהיות תושב ישראל אינך חייב במס בישראל אלא בארה"ב. בכל מקרה שיטת המיסוי בארה"ב הינה כזאת כי הכנסה שהופקה בארה"ב תישא במס שם. בכבוד רב ובברכה, ***צונזר ע"י המערכת***

      • שאלת המשך-תושבות ואמנת המס
        רון | 08/02/2010 15:27

        עו"ד דרדיקמן, רוב תודות על התשובה המהירה, ואשמח לקבל כמה הבהרות נוספות ברשותך: אם הבנתי נכון את דבריך, מה שקובע את חייבותי לשלם למס הכנסה בישראל היא התושבות. וכן כי בכל מקרה אחוייב למס ההכנסה בארה"ב (כי שם מקום העבודה). כיצד על כן נוגעת לעינייני (אם בכלל) אמנת המס ישראל-ארה"ב, ובמה כרוך מבחינתי (או מהם הקריטריונים) לחדול מלהיות תושב ישראל (אנו מדברים על שנת המס הנוכחית, החל מאוגוסט, ושתי הבאות אחריה)? תודה מראש.

        • מידע נוסף
          סטו' תואר שני במיסוי | 09/02/2010 23:35

          כל הכנסה שמקורה בארה"ב - במקרה זה שכר עבודה מקורו במקום העבודה שהוא בארה"ב - תמוסה בארה"ב.מאחר והמיסוי בארה"ב נמוך יותר מבישראל, תצטרף לשלם את ההפרש בלבד.הפסקת תושבות אינה נעשית מיד. אחת הדרכים היא להיות בשנת מס אחת 183 ימים בארה"ב (כלומר חצי שנה ויום).