בשני המקרים כי כך קבע החוק

  • שאלות במיסוי על השכרת דירה למגורים
    אליק | 18/01/2010 20:49

    שלום, מבקש תשובות לשאלות: 1.קראתי כי ..." בשנת המס....תיקרת הפטור ממס בגין הכנסה משכ"ד למגורים בישראל ע"י יחיד (לרבות בן זוגו וילדו שעד גיל 18)......." השאלה - מה פירוש המילים "לרבות בן זוגו " ?-במקרה שבעלי דירה כזו שהושכרה הם בעל ואשתו ,האם ההכנסה משכ"ד מתחלקת בין שניהם ואז רואים שהכנסת כל אחד מבני הזוג היא בעצם מחצית מסכום ההכנסה ? ואם התשובה היא לא- מדוע מס הכנסה מתעקש לראות בזוג נשוי שהם כידוע שני אנשים שבעבר היו שכירים במקומות עבודה שונים וכיום אינם עובדים, יישות מס אחת ? 2.במקום אחר קראתי כי במסלול מס רגיל לפי שעור המס השולי, הסכום החייב במס הוא ההפרש שבין סכום שכ"ד החודשי הממוצע שמקבל היחיד לבין סכום התיקרה (הפטורה ממס) כפול שתים . השאלה - למה כפול שתים ? אם למשל תיקרת הפטור היא 4510 ש"ח למשל ושכ"ד הוא 5510 למשל אז ההפרש הוא 1000 ש"ח שאותו צריך למסות, אבל למה כפול שתיים ?- כלומר למה המיסוי הוא על 2000 ש"ח ?! תודה מראש.

    • בשני המקרים כי כך קבע החוק  לת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 19/01/2010 10:35

    • תשובות
      יזם מקרקעין | 20/01/2010 11:04

      1. לדידי, המחוקק עשה כן בכדי למנוע הברחתם של נכסים כדי להימנע מתשלום מס. אם אני מתפרנס מהשכרת דירות אז אם יש לי לי פטור עוד גובה מסוים. במידה ויש לי 4 דירות, באם לא היו מחוקקים את "עיקרון התא המשפחתי" (בן זוגו וילדיו עד גיל 18) אז בקלות, היינו יכולים להעביר, דירה לכל ילד ולאישה, וכך במצב דברים שיש לנו 4 דירות, היינו יכולים ליהנות מגובה הפטור על כל דירה (ואגב, גם לקיים עסקאות מכר ולהתחמק בקלות יתרה מתשלום מס שבח בשיעור של 20%). אגב, אם יש לך מעל 8 דירות ואתה לא עובד בתחום אחר, לדידי יש למסות את ההכנסה שלך כ"הכנסה מעסק".2. אני מצטער, אינני עו"ד/רו"ח כך שאינני בקיא בס' הרלוונטי. רק בכדי לחדד את המחשבה... ייתכן שזה כי יש לך 2 דירות?