תשובה

  • מס על פיצויי פרישה
    יאיר | 18/12/2009 01:19

    שלום, אני עבדתי לפני כשמונה שנים בחברת הייטק לתקופה לא ארוכה. כשפוטרתי, כספי הפיצויים שלי נשמרו בקרן הפנסיה שלי (מקפת). הייתי תחת הרושם שאוכל למשוך אותם מתי שארצה, ובינתיים השארתי אותם שם. בינתיים יצאתי ללימודים בחו"ל ועכשיו חזרתי. כדי לשפר את מצבי עד שאמצא עבודה, חשבתי להשתמש בכספי הפיצויים. אבל כדי לקבל פטור ממס, נדרשתי להביא טופס 161. למיטב זכרוני לא קיבלתי את הטופס בזמנו. ובינתיים החברה נסגרה. נמצאים ברשותי דו"חות מקרן הפנסיה, וגם כל תלושי המשכורת שלי. אבל לא הטופס הנ"ל. היום במס הכנסה הפקיד לא הסכים להסתכל על המסמכים עד שאביא טופס 161. האם יש לכם עצה מה לעשות כדי לשחרר את כספי הפיצויים ללא מס? בתודה, יאיר

    • תשובה
      עדי לויט רו"ח | 18/12/2009 09:23

      לחברת ההיטק שהועסקת בה היה רו"ח חיצוני. תברר מיהו, כאשר מבצע רו"ח ביקורת הוא מבקש העתק מטופס 161. לכן תמצא אותו ותבקש ממנו, אולי יוכל לעזור לך. בברכה עדי

      • תודה רבה, אנסה בכיוון הזה  לת
        יאיר | 18/12/2009 11:21